Konya Sarıkamış şehitlerini dualarla andı

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 1915 yılında vatan savunmasında Allahuekber dağlarında donarak şehit olan 90 bin şehidimizin 100.yıl anısına “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ gerçekleştirdi.

Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü 100. yılında geniş katılımlı bir organizasyonla 4 Ocak tarihinde saat 10.00’da Konya Atatürk Stadyumundan başlayarak Konya şehir merkezini de içine alan bir güzergâhta gerçekleştirildi.

Vatanı, milleti ve kutsal değerleri uğruna Allahuekber Dağlarında şehit olan 90 bin askerimizi anmak ve anlamak için 100. Yılında Sarıkamış Şehitlerini Anma yürüyüşüne Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Remzi Ay, Şube Müdürleri, personel, antrenörler ve sporcular katıldı.

İl Müdürü Ömer Ersöz yaptığı konuşmada  “Her sayfası zaferle, şanla, kanla yazılmış bir tarih derinlikleri olduğunu ve bu milletin tarih boyunca vatanı uğruna kutsal değerleri uğruna nasıl bir fedekarlık yaptıklarına örnek olan Sarıkamış destanında şehit olan ecdatlarının hatıratına Gençlik Spor Bakanlığımızca Tüm yurtta böyle bir organizasyonun parçası olduklarının gururunu yaşadıklarını belirterek bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı .

Yürüyüş Şehitlerimiz anısına Saygı Duruşu İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunarak dualarla sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri