Konya sanayisinde entegrasyon çalışması

Konya İl Genel Meclisi, Mayıs ayı toplantılarını, sanayi bölgelerindeki kümeleşme konusunda aldığı kararla tamamladı

Konya İl Genel Meclisi, Mayıs ayı toplantılarını, sanayi bölgelerindeki kümeleşme konusunda aldığı kararla tamamladı. Sanayi ve Ticaret Komisyonu’nun raporuyla ele alınan soruna çözüm önerileri de getirildi.

Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı’nın Nisan ayında gündeme getirdiği Konya’da sanayileşmenin belirli bir düzen dâhilinde planlanması, birbiriyle entegre olmayan çarpık ve dağınık sanayi bölgelerinin önüne geçilmesi, Konya sanayisinin kendi alanında entegre olması ile birlikte hazine arazilerinin de sanayiye kazandırılmasına yönelik çalışmalar, hazırlanan raporla üyelerin bilgisine sunuldu.

Küçükbakırcı, Komisyon üyeleri Süleyman Kaygısız, Hasan Uzman, Yaşar Özbakır ve Hasan Direkçi ile birlikte hazırladıkları raporda, şu bilgileri verdi:

“3. Hava Üssü şehir merkezinde kalmıştır. 3. Hava üssü için Konya’nın doğusuna acilen modern bir hava üssü yapılması için gerekli girişimlerde bulunulmalı, mevcut havaalanı genişletip uluslararası havaalanı olarak şehrimize kazandırmalıyız. Organize sanayiler etrafında bulunan hazine arazilerinin yeniden tahsisi için 50.000.000 m2 alan organize sanayiye kazandırılmalı. Yerel idarelerde TOKİ’ye arsa üretirken sanayicilerin sıkıntıları göz önüne alınmalıdır. Altyapısı güçlü olan makine imalatçıları ve savunma sanayi iş kolunda fabrika kuracaklara teşvik verilmeli, KDV oranları düşürülmelidir. Makine imalat sanayinin devamında fason imalatı yapan sanayileri özendirmeliyiz. Onlar için de organize sanayide yer ayırmalıyız. Gıda Organize Sanayi bir an önce kurulmalıdır. Yük tren yolunu, doğu çevre yoluna taşıyıp, şehir merkezindeki mevcut tren yolunu tramvay yolu yaparak sanayi ve organize bölgelerinde çalışanlarımızı bu yoldan taşımalıyız. Böylece fabrikaların çalışanlarını taşıyan servisler kaldırılacak, şehrimizdeki trafik yoğunluğu da önemli ölçüde azalmış olacaktır.”

Raporla birlikte teknik olarak somut adımların atıldığını dile getiren Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi ise çalışmanın sanayinin gelişmesi yönünde önemli olduğuna vurgu yaptı. Selvi, “Bu raporla birlikte ilgili kurumlarla irtibatlar sağlanarak, işbirliği içerisinde ortak hizmet projelerine dönüşecek çalışmalar yapılacak. Bu konuda İl Özel İdaresi de üzerine düşeni yapmış olacak. Meclis şehrin meclisi olarak görevi dahilinde olan sanayi ve ticaret alanındaki yerlerin düzenlemelerini inşallah bu vesile ile arzu edildiği şekilde Konya sanayisine kazandırmış olacaktır” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri