Konya sanayisi büyümeye devam ediyor

İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nda Konya’dan 15 firma yer aldı. Konyalı firma sayısının bu yıl 14’ten 15’e çıkarken, İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında tarım ve gıda firmalarının sayısı dikkat çekti

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan Konyalı firma sayısının bu yıl 14’ten 15’e çıktığını söyleyerek, listede yer alan tüm firmaları ve çalışanlarını tebrik etti.

TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN ÜRETİYORLAR

Kütükcü, “2021 yılı İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında 7 firma ile temsil edilen Konya’mız, İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasındaki firma sayısını bu yıl 14’ten 15’e çıkardı. Böylece Türkiye’nin sanayi devleri arasındaki firma sayımız 22 oldu. Konya’mızı ülkemizin sanayi devleri arasında temsil eden tüm firmalarımızı ve çalışanlarını kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum” dedi. İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasının sonuçlarını değerlendiren Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, “Konya’mız ekonomideki tüm zorluklara, artan maliyetlere rağmen yatırıma, üretime, istihdam ve ihracata devam ediyor. Şehrimizin bu güçlü yatırım ve üretim motivasyonunu İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde de görüyoruz” diye konuştu.

LİSTEDE YER ALAN FİRMALAR

Konya'nın önümüzdeki yıllarda listede daha fazla firma ile yer almasını temenni eden Başkan Kütükcü, şunları söyledi: “Bu yıl ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında RTM Tarım 70. sırada, Safa Tarım 105. sırada, Konya Kağıt 135. sırada, Hekimoğlu Un 252. sırada, Akova Süt 277. sırada, Yıldız Pul 295. sırada, Büyükhekimoğulları Gıda 331. sırada, Çöğenler Yem 343. sırada, İzi Süt 344. sırada, Besa Yemcilik 354. sırada, Kompen PVC Yapı 445.sırada, Sezersan Matbaacılık 449. sırada, Konya Çimento 462. sırada, Gitaş Gıda 470. sırada, Balcılar Yem 486. sırada yer almıştır. Listede yer alan tüm firmalarımızı ve çalışanlarını, şehrimizin ekonomisine, üretim ve ihracatına katkılarından dolayı tebrik ediyorum."

TÜRKİYE'NİN GÜCÜNE GÜÇ KATIYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta ise şunları söyledi: "

Ülkemizin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine adını yazdıran Konya'mızdan 15 firmamızı; yöneticilerini ve çalışanlarını kutluyorum. Üreterek Konya'mızı büyüten herkesin bu başarı altında imzası var. Türkiye'nin gücüne güç katan sanayicilerimize hayırlı bereketli işler diliyorum."

15 FİRMA İLE İKİNCİ EN BÜYÜK 500'DEYİZ

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı - TOBB Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk de "Konya, Türkiye'nin en büyük ikinci 500 sanayi kuruluşu listesinde 15 firmasıyla yer aldı. Her türlü şartta şehrimiz ve ülkemiz ekonomisinin büyümesi için çalışan, üreten tüccar ve sanayicilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

FİRMALARIMIZIN BAŞARILARI ARTACAK

Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Hüseyin Çevik de şöyle konuştu: "İSO'nun açıkladığı Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Konya'mızdan 15 firma yer alma başarısı gösterdi. Şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine değer katan firmalarımızın başarılarının artarak etmesini diliyor, yönetici ve çalışanlarını kutluyorum."

İSO İLK 500'DE 7 KONYALI FİRMA VARDI

İSO'nun Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021 Araştırması'na göre, listede Konya'dan 7 firma yer almıştı. İSO'nun Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021 Araştırması'na göre listede Konya'dan 7 firma yer aldı. Konya Şeker geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da listede ön sıralarda yer alarak Konya'nın en büyük sanayi kuruluşu oldu.

HAMDİ BUĞUR

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri