Konya sahiplenmeli

TSYD Konya Şubesi ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Tahir Akyürekten sonra Vali Osman Aydından Konyaspora sahip çıkılmasını istediler
Turkcell Süper Lig’den Bank Asya 1. Ligi’ne düşen Konyaspor’da yaklaşan kongre öncesinde çalışmalar sürerken, Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şube Yönetimi ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’ten sonra Vali Osman Aydın’ı da makamında ziyaret ederek, Konyaspor’a sahip çıkılmasını istediler.
Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şube Başkanı Recep Çınar ile Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir’in de hazır bulunduğu ziyaretten oldukça memnun olan Konya Valisi Osman Aydın, Konyaspor’un Bank Asya’ya düşmesinin kendisini de derinden üzdüğünü, özellikle de Konya gibi önemli bir şehrin bunu hak etmediğini söyledi. Konyaspor’a gereken desteğin verilmemesi nedeniyle küme düştüğünün altını çizen Aydın, “Gerçekten çok yazık oldu. Konyaspor’un küme düşmesi herkesi üzdü, ama şehri yönetenler olarak bizleri daha çok üzdü” dedi.
Vali Osman Aydın, Konyaspor’un kötü gittiği süreçlerde şehrin gereken desteği takıma veremediğinin de altını çizerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bir takımın süper lige çıkması çok kolay değil. Çıkması zor, orada tutunması daha zor. Dolayısıyla şehir olarak Konyaspor’u süper ligde tutmak için gereken desteği veremedik. Destek verilseydi belki bu noktalara gelinmiş olmazdı. Ancak, Konyaspor’un küme düşmesini dünya’nın sonuymuş gibi de algılamamak lazım. Bu nedenle şehir tekrar elele verirse Konyaspor hak ettiği yere tekrar gelir. Bunun için de geçtiğimiz sezon verilemeyen destek bu sezon verilir ve Konyaspor tekrar süper lige yükselir.”
18 Haziran Perşembe günü yapılacak olan kongre ile görüşlerini de açıklayan Vali Osman Aydın, sektöre yabancı olmayan, Konya’yı temsil etme donanımına sahip insanların bu işe talip olmasının, daha doğrusu böyle insanlara sorumluluk verilmesinin Konyaspor’u daha çabuk sıçratacağının altını çizdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Konyaspor konusunda istişare yapacağını ve şehrin önemli kurumlarının başkanları ve temsilcileri ile de bir araya geleceklerini söyleyen Vali Osman Aydın, “Konyaspor’u bu sıkıntılı durumdan kurtarmak için şehrin de çaba göstermesi lazım. Bu nedenle herkes işin bir ucundan samimi olarak tutarsa Konyaspor Bank Asya’daki ilk sezonunu başarı ile tamamlar ve tekrar hak ettiği süper lige çıkar” diye konuştu.
Ziyarette konuşan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ile TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar ise Konyaspor’un düştüğü bu durumdan kurtulması için sadece şehri yönetenler değil, şehrin tüm katmanlarının takıma destek vermesini bildirdiler.
GENEL KURUL TRAFİĞİ YOĞUN
Konyaspor’da, 18 Haziran Perşembe günü yapılacak olağanüstü genel kurul öncesi görüşmeler yoğun şekilde devam ediyor. Spor kamuoyu tek başkan adayı olarak Ahmet Şan’da birleşirken, yeni yönetimin ise tüm Konya’yı kucaklayacak, paralı iş adamlarından oluşturulmasının planlandığı kaydedildi. Bunun için de tüm odalardan, sanayi kuruluşlarından Yönetime birer temsilcinin alınması düşünülüyor. Yönetime girmek için birçok kişinin hazır olduğu belirtildi. Konyaspor’un süper lige yeniden dönebilmesi için yeni yönetimin işi bilen, vizyonlu ve zamanını Konyaspor’a harcayabilecek kişilerden oluşturulması gerektiğini savunan spor otoriteleri, genel kurulda oy verecek delegelere büyük sorumluluk düştüğünü, delegelerin geçtiğimiz dönemde olduğu gibi hata yapmamalarını istediler. Bu arada, yapılan çalışmalar sonucu, yeni yönetim şemasının belirlendiği ve genel kurula kadar kurumlarla görüşmeler yapılacağı bildirildi.

ABDULLAH KALKAN BAŞKANLIĞINA ADAY
Öte yandan İşadamı Abdullah Kalkan, Konyaspor Kulübü Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Kalkan, Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, Konyaspor’un Turkcell Süper Lig’den Bank Asya 1. Lig’e düştüğünü ve 18 Haziran’da genel kurula gideceğini anımsattı.
Konyaspor’un ligden düşmesiyle sahipsiz bırakıldığını ifade eden Kalkan, “Konyaspor’un Bank Asya 1. Ligi’ne düşmesi ve ardından genel kurul kararı alınmasıyla takıma sahip çıkılmadığını gördüm. Bunun için ben de kulübe sahip çıkılması adına başkanlığımı açıklıyorum” dedi. Kalkan, Konyaspor’un Turkcell Süper Lig’den Bank Asya 1. Lig’e düşmesi yerine yeniden Süper Lig’e nasıl çıkacağının konuşulması gerektiğini belirterek, Konyaspor’un Konya’nın sosyal yüzü olduğunu ifade etti. Konyaspor’un şu anda cami avlusuna terk edilmiş bir bebek görüntüsü çizdiğini belirten Kalkan, “Başkanlık adaylığımın da sonuna kadar arkasında duracağım. Ben kulübe faydalı olacağıma inanıyorum. Konyaspor’u Süper Lige çıkaracağımızı düşünüyorum” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile herhangi bir görüşmesinin olmadığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri