Konya potada tarih yazıyor

Türkiye Basketbol Liginde mücadele eden Torku Konyaspor oynadığı 9 maçta 6 galibiyet alarak tarihin en başarılı sezon başlangıcını yaptı. Yeşil-beyazlı ekip hafta sonu sahasında lider Darüşşafaka ile karşılaşacak

Geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda Eskişehir Basket’i yenen Torku Konyaspor 9. maçında 6. galibiyetini aldı. Yeşil-beyazlı ekip bu ligde mücadele ettiği geçmiş sezonlara oranla bu yıl en başarılı sezon başlangıcını yaptı.

TORKU KONYASPOR İSMİ YARADI

Sezona radikal bir karar alarak ismini Torku Konyaspor yapan kulüp bu isimle ilk kez mücadele ettiği ligde aldığı başaralı sonuçlarla dikkat çekti. Torku Konya Selçuk Üniversitesi olan kulüp ismi ve sarı-mavi olan renkler  değiştirildi.  Kulübün yeni ismi Torku Konyaspor olurken yeni renkleri ise yeşil-beyaz oldu. Ayrıca kulüp maçlarını Kampus 19 Mayıs Spor Salonunda oynamayı bırakarak Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda oynamaya başladı. Bu yeniliklerle yeni sezona başlayan Torku Konyaspor seyircisinden büyük destek aldı. Sezona art arda aldığı galibiyetlerle başlayan yeşil-beyazlı ekip 9 maçın 6’sını kazanmasını bildi.

KONYALI TAKIMINA SAHİP ÇIKTI

Kulübün ismi Torku Konya Selçuk Üniversitesi iken ve maçların Kampus 19 Mayıs Spor salonunda oynandığı dönemde takımın şehirden uzak kaldığı ve sadece üniversite takımı olarak algılandığı iddiaları vardı. Sezon başında takımı devralan yeni yönetim tüm bu iddiaları ve takımın geleceğini masaya yatırarak İsim ve renk değişikliğine gitti. Yaşanan bu gelişmenin ardından maçlarını da Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda oynamaya başlayan Torku Konyaspor Konyalı basketbol severler tarafından yalnız bırakılmadı ve her maçta neredeyse salon doldu. Yeşil-beyazlı taraftarların bu hafta iç sahada oynanacak lider Darüşşafaka maçında da takımının yanında olması bekleniyor.

FERHAT TÜRKOĞLU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri