Konya, Pazar günü koşacak

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin ortaklaşa düzenlediği Olimpik Gün Koşusu 10 Haziran tarihinde yapılacak

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin ortaklaşa düzenlediği Olimpik Gün Koşusu 10 Haziran tarihinde yapılacak. Türkiye’nin dört biryanında yapılacak organizasyon Konya’da da gerçekleşecek

 

Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin ortaklaşa düzenlediği Olimpik Gün Koşusu 10 Haziran tarihinde yapılacak. Türkiye’nin dört biryanında yapılacak organizasyon Konya’da da gerçekleşecek. Organizasyonun başvuru kayıtları başladı. Organizasyona katılmak isteyenlerin Kule Site Alışveriş Merkezi, Zafer Meydanı ve gezici kayıt ekiplerine başvurularını yapmaları gerekiyor. Olimpik gün koşusu 10 Haziran Pazar günü yapılacak. Saat 10.20’de Atatürk Spor Kompleksinden başlayacak Olimpik Gün Koşusu Anıt, Form, SGK ve İstasyon güzergahında devam ederek yine stadyumda son bulacak. Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü her yaş grubunun katılabileceği bu organizasyona tüm Konya halkını davet etti.

Konuyla ilgili konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz,“ Spor bireysel ve toplumsal çok yönlüğüyle hayatımızdadır. Bireyler ve toplumlar için psikolojik ve fiziksel açılımlar yaratan, etkinlik alanları oluşturan spor, her toplumda tarih boyu artan bir şekilde günlük yaşamın önemli parçası haline gelmiştir. Sporun sosyal bir olgu olduğu kadar içinde taşıdığı moral değerlerin hayatımızı inşa ettiğini de anlatmak istedik. Rekabet ve ihtiras yerine dayanışma ve heyecanın insanın duygu ve düşünce dünyasına taşıyacağı farklılıkları göstermeyi amaçladık. Farklılıklarımızla, yengi ve yenilgilerimizle yan yana durabilmenin önemini, sporun diliyle söylemeye çalıştık. 10 Haziran’da da Olimpik Gün Koşusu düzenleyerek herkesi bu paylaşıma ortak ediyoruz” dedi.

OLİMPİK GÜN NEDİR?

 “23 Haziran 1894” tarihinde, Pierre de Coubertin ve arkadaşları modern olimpik hareketi başlattı. IOC’nin de doğum tarihi olarak kabul edilen “23 Haziran”, 20 yıldır global bazda yaklaşık 205 ülkede “Olimpik Gün” olarak kutlanır. “Olimpik Gün”;  hiçbir ulusa, kişiye veya olaya atfedilmemiş bir “sosyal harekettir.””Herkes içindir” ve “içi tamamen olimpik değerler” ile doludur. Hiçbir fark ve ayrımcılık gözetilmez.

OLİMPİK GÜN’ÜN AMACI NEDİR?

Olimpik hareketin doğum gününü kutlamak ve olimpik değerleri, temel olimpik ilkeleri, olimpik tüzüğün özünü kitlelere “olimpik deneyim yaşatarak” aktarmaktır. Olimpik Gün, herhangi bir spor etkinliğinden daha derin ve güçlü bir misyona sahiptir. Bugüne kadar hayata geçirilmiş en kapsamlı “eğitim projesidir.” “Olimpik Gün”; Olimpik değer ve ilkeleri, olimpik tüzüğün özünü anlamamızı, sahiplenmemizi ve bu yaşam felsefesini benimsememizi öngörür. “Olimpik Gün Koşusu” na katılmak, bu ideolojiyi sahiplenmenin, benimsemenin ve desteklemenin ifadesidir. Evrensel bir mesajdır. Ana hedef en yüksek sayıda katılımı elde etmektir.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri