Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu: Veremeyeceğim bir kuruşluk hesabım yok

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “İddialara harfi harfine cevap vereceğim. Veremeyeceğim bir kuruşluk hesabım yok. Oy verirken elinizi vicdanınıza koyun” dedi

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, 27 Temmuz 2024 tarihinde 72. Mali Genel kurul ile birlikte gerçekleştirilecek olan Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlık seçimleri için çalışmalara başladı. Başkan Ekoyuncu’nun seçim bürosu açılışı çiftçiler tarafından yoğun ilgi görürken çiftçiler, Başkan Erkoyuncu’yu yeni dönemde de desteklediklerini söylediler. Yeni dönemde de çiftçilerin refahını ön planda tutacak her çalışmada aktif rol üstleneceklerini belirten Erkoyuncu, “Sizi burada çok kalabalık bir şekilde görmek beni çok mutlu etti aynı zamanda çok duygulandırdı. 27 Ekim'de hemen 2 dükkân ötede sizlere bir söz vermiştim. "Eğer bana güvendiğiniz için kafanızı öne eğecek bir şey yaparsam beni uyarın" dedim. Çok şükür o sözü bana verdiğiniz vekaletle sizleri utandırmayacak şekilde tamamladım. Çiftçilerimizin yanında olmak ve onların sorunlarına çözüm üretmek bizim en önemli görevimizdir. Göreve geldiğimiz andan itibaren bu bilinçle hareket ettik ve çiftçimize her türlü desteği verme gayretinde olduk. Hiçbir şahsi menfaat gütmeden her zaman kurum ve çiftçilerimizin menfaatlerini önceledik. Konya tarımın kalkınmasında büyük rol üstelenen çiftçilerimizin mali durumları her zaman önceliğimiz oldu. Yeni dönemde de inşallah aynı bilinçle hareket edecek bölgemiz tarımının en üst seviyelerde olmasını sağlayacağız" dedi.

"BU BİR BASKIN SEÇİM DEĞİLDİR"

"Baskın erken" seçim söylemlerine de cevap veren Başkan Erkoyuncu, "Seçim malum olduğu üzere gelecek yıldı. Fakat geçmişe dayalı Seçim Genel Kurul takvimlerinde 8 kere genel kurul olmuş, son iki genel kurul hariç 6 tanesi 3 yılda olmuş. Hatta bir tanesi 2 yılda olmuş. Bu bilgiler takvimde mevcut. Dolayısıyla çiftçiler ve aday olacak arkadaşlar 3'üncü yılda seçim olacakmış gibi faaliyete geçtiler. Bu nedenle biz de erken seçim kararı aldık. Bu bir baskın erken seçim değildir. Cevabını veremeyeceğimiz de hiçbir şey yoktur" diye konuştu.

"2029 MART AYI SONU İTİBARİYLE ENERJİ HARİÇ BORÇ KALMAYACAK"

2029 Mart ayı itibariyle kurumun hiçbir borcu kalmayacağını ifade eden Erkoyuncu, süreci şeffaf bir şekilde yönettiği bilgisini aktardı. Erkoyuncu, sözlerinin devamında, "Bu kurumun malum olduğu üzere derdi, ağrısı çok. Çok şükür özellikle gıda tarafında bir iyileşme oldu. Bunu kamuoyu dahil herkes biliyor. Borcu var muhakkak fakat onu da yapılandırdık. 2029 Mart itibariyle bu kurumun enerji hariç hiçbir kuruş borcu kalmayacak. Dolayısıyla mevcut gidişat herkesin gözü önünde. Çok şükür sizlerin sayesinde bu kurum günden düne iyileşiyor. İyiyiz, daha da iyi olacağız" şeklinde konuştu.

"OY VERİRKEN ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN"

2021 seçimlerine gitmeden önce verdiği tüm sözleri harfiyen yerine getirdiğini söyleyen Başkan Erkoyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu 3 yılı açık bir alınla, sizleri hiçbir şekilde mahcup etmeyecek şekilde tamamladığıma inanıyorum. O gün verdiğim sözleri harfiyen yerine getirdiğime inanıyorum. Süreç şu ya da bu sebeplerle tam istediğimiz gibi olmamış olabilir ama adalet ve dürüstlük konusunda Allah'a sığınarak söylüyorum sizi hiç mahcup etmedim. Yeniden 4 yıllık dönem için sizlerden vekalet istiyorum. Elinizi vicdanınıza koyup bütün duygusallıktan arınarak aklınıza ve vicdanınıza danışarak hareket etmenizi rica ediyorum. Allah bu kuruma, bu millete, bu çiftçiye, bu ülkeye hayırlı olan her kimse o ekibe nasip etsin."

"BİZİM AMME MALI HASSASİYETİMİZİ BOL KESEDEN ATANLAR İYİ BİLİR"

İddia olarak ortaya atılan sözlere tek tek cevap vereceğini söyleyen Başkan Erkoyuncu, hesap veremeyeceği hiçbir şey olmadığını belirtti. Başkan Erkoyuncu, "Soma bugün en büyük olacak. 15 gün sonra bir taraftan seçim çalışması yapacağız tabii ki ama bir taraftan da kurumumuz için Ankara'da temaslarda bulunmayı ihmal etmeyeceğiz. Sizlerden hiçbir zaman hiçbir şeyi saklamadım, şeffaf oldum. Geçen yıl itibariyle gıda grubunun 9 milyar 350 milyon borcu vardı. Yoğun bir çalışmayla ve yüzde 15 kalıcı sabit faizle bunu yapılandırdık. 2029 Mart ayının sonu itibariyle kim gelirse gelsin buranın bir kuruş borcu kalmayacak. Yine çiftçimize "Herkes istediği tohumu istediği yerden alsın" dedik. Zorunlu C vardı, onu kaldırdık. C'inin küspesi yoktu, orada da verdiğimiz sözü yerine getirdik ve çiftçi hakkı olanı aldı. C'de polar yoktu. Herkesin fix 16 polara göre hesaplanıyordu. 20 polar 20'den aldı, 14 polar 14'ten aldı. Bir gün olsun çiftçimizin avansını geciktirmedik. Zor zamanlar geçirsek de çiftçimizi her zaman önceledik. Bazıları iddia ediyor; şu kadar para var, şu kadar şeker kazandı, kaydetti. Hepsine cevap vereceğim. Bugün değil ama hepsine tek tek cevap vereceğim. Bakın iddiaların harfi harfine cevap vereceğim. Hesap veremeyeceğim hiçbir şey yok. Hep söylüyorum kafanıza takılan bir şey olursa gelin inceleyin, müşavirinizi getirin, hukukçunuzu getirin, yetmiyorsa devletin hukukuna gidin. Verilemeyecek bir kuruşluk hesabım yok. İddiaların bir tanesine cevap vermezsem bilin ki orada ben hatalıyım. Size de bunu taahhüt ediyorum. Bizim amme malı hassasiyetimizi dünya âlem bilir. Karşımıza çıkıp bol keseden atanlar çok daha iyi bilir" diye konuştu.

SİZLERİ MAHCUP ETMEDİM ETMEYECEĞİM"

Sözlerinin sonunda yoğun katılımla gerçekleşen seçim bürosu açılışında Başkan Erkoyuncu, "Bu kadar kalabalığı beklemiyordum. O gün de bugün de size minnettarım. Çok teşekkür ederim. Hepinizden Allah razı olsun. Sizleri asla mahcup etmedim, etmeyeceğim. Bunu hissettiğim gün ceketimi alır giderim. Hepinize çok teşekkür ederim” dedi.

MUHARREM DURSUN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri