Konya Özel Teşvik Bölgesi olsun

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Konya gösterdiği performansla Özel Teşvik Bölgesi olmayı hak ettiğini bildirdi
MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Konya gösterdiği performansla Özel Teşvik Bölgesi olmayı hak ettiğini bildirdi.
Mustafa Kalaycı, “Konya, 2011 yılında 1,2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirerek, bir milyar doların üzerinde ihracat yapan iller arasına girmiştir. Konya, bu ihracat rakamıyla dahi Özel Teşvik Bölgesi olmayı fazlasıyla hak etmektedir. Son teşvik sisteminde 3. bölgede yer alması Konya sanayisine bir ivme kazandırmış, bu durum ihracat rakamlarında kendini göstermiştir” dedi. İhracatta 15. sırada olmasının Konya’ya yakışmadığını kaydeden Mustafa Kalaycı, yeni teşvik sisteminde bazı illerde kurulacağı açıklanan Özel Ekonomi Bölgesi’nin Konya’ya da kurulması halinde, Konya ekonomisinin şaha kalkacağını bildirdi. Mustafa Kalaycı, “Konya bir KOBİ merkezi olup, organize sanayi bölgeleri ve sanayi siteleri ile Türkiye’de en fazla KOBİ’yi bünyesinde barındıran iller arasında yer almaktadır. KOBİ’lerin Konya sanayisinin ağırlığını oluşturması, piyasaya esneklik ve hareket kabiliyeti kazandırılması açısından ciddi bir avantajdır” diye konuştu. Kalaycı şu soruları yöneltti: “Özel stratejik yatırımları kapsayacağı ifade edilen yeni teşvik sisteminden yararlanacak iller arasında Konya yer alacak mıdır? Özel teşvik bölgeleri arasına Konya girecek midir? Özel Ekonomi Bölgesi için hangi kriterler esas alınacaktır? Mevcut özelikleri ve potansiyeli itibariyle önde gelen iller arasında yer alan Konya “Özel Ekonomi Bölgesi” statüsüne alınacak mıdır?”
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri