Konya, Özel Ekonomi Bölgesi olmalı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi geçtiğimiz günlerde olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirmişti.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi geçtiğimiz günlerde olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirmişti. Genel kurulun ardından güven tazeleyen ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Kurumsal Birim Yöneticileri Mehmet Göktaş, İbrahim Yüksel ve Mustafa Ceylan'la birlikte Merhaba'yı ziyaret etti. Selçuklu Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan'la bir süre sohbet eden misafirler, yeni dönemde yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, yeni dönemde yönetim kurulu üyesi sayısını artırdıklarını, sanayici ve alt yapı üretim sektöründe çalışanları yönetime daha çok dahil etmeye çalıştıklarını belirterek, "Bu dönemde bize tekrar görev verildi. Teşkilat mantığıyla hareket ediyoruz. Her birime ayrı başkanlık verdik. Eğitim, Ar-ge, ticaret ve benzeri farklı alanlarda birim başkanlıkları oluşturduk. Biz üye portföyümüzü geliştirmek bu dönemde daha büyük çaba sarf edeceğiz. Bunu sağlamak için de KOSGEP gibi destekleri üyelerimize anlatacak, daha çok faydalanmalarını sağlayacağız" diye konuştu. Üyelere dönük olarak Ar-ge ve TÜBİTAK çalışmaları yaptıklarını dile getiren Yakup Yıldırım, "Bizim babalarımız sanatkardı. Biz onların yanında yetiştik, işin çıraklığını biliyoruz, malzemeyi tanıyoruz. 8 yıllık eğitimle birlikte gençler işin teknik boyutunu bilmiyor. Bu anlamda ortaklık kültürünü oluşturarak yeni nesillere sağlam şirketler bırakmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Babalarımız, reklama verilen paranın boşa gittiği düşüncesindeydi. Biz bu düşünceyi biraz daha kırdık. Bizden sonraki nesiller eminim ki reklama daha çok önem verecektir" dedi.

Konya Ticaret Odası'nın öncülüğünde Özel Ekonomi Bölgesi'nin Konya'ya kurulması ile ilgili bir çalışma yapıldığını ve ilgili bakanlıklara gönderildiğini belirten Yakup Yıldırım, "Bundan sonra Konya için yapılması gereken ne varsa yapmaya çalışacağız. Sivil havaalanı da önemli bir mesele. Bununla ilgili de çalışmalarımız var. Tamamlandıktan sonra ilgili bakanlığa vereceğiz. Bu projelerin gerçekleşmesi daha fazla yatırım, istihdam ve iş gücü anlamına gelmektedir" diye konuştu.

Selçuklu Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan da Konya sanayisinde birinci kuşağın samimiyetle çalıştığını, el yordamıyla bir yerlere geldiğini, ikinci kuşağın şehir dışına açılmaya başladığını, üçüncü kuşağın ise arayan, kendisine geliştiren ve vizyonu geniş olan genç insanlardan oluştuğunu söyledi. ASKON'un yaş ortalamasının düşük olmasının bir avantaj olduğunu dile getiren Mustafa Arslan, "Medya kuruluşları olarak bu dönemde ASKON'un kabuğunu kırmasını bekliyoruz. Başta ekonomi olmak üzere, şehrimizi ve toplumumuzu ilgilendiren konularda ASKON'un söyleyeceği sözler olmalıdır. ASKON yönetimine yeni dönemde başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri