Konya Ovası'nda seferberlik ilan edildi: Profesyonel avcılar domuzların peşinde

Karapınar ilçesine bağlı olan Hotamış Mahallesi'nde çiftçiler ve profesyonel avcılar yaban domuzu avına çıktılar. Ekili alanlara zarar veren yaban domuzları çiftçilerin kabusu haline geldi

Karapınar ilçesine bağlı olan Hotamış Mahallesi'nde çiftçilerin yeni kabusu sayıları her geçen gün artan yaban domuzları oldu. İlk defa geçen yıl görülen yaban domuzlarının sayısı bu yıl 50’ye yaklaştı. Hotamışlı çiftçilerin ayçiçeği ve mısır ekili alanlarına da ciddi zararlar veren yaban domuzlarına karşı seferberlik ilan edildi.

Hotamış Mahallesi Muhtarı Ramazan Kocabaş, önderliğinde yaban domuzlarına karşı sürek avı başlatıldı. Karaman Avcılar ve Atıcılar Kulübü’nden gelen profesyonel avcılar da sürek avına katıldı. Olası iş kazalarına karşı Karapınar’dan ambulanslar da av süresi boyunca hazır bekletildi. Karapınar’dan gelen Jandarma ekipleri de av boyunca tedbirlerini aldı.

ÇİFTÇİLERİMİZ TARLASINA GİRMEYE KORKUYOR

Yaban domuzlarının bölgedeki tarımı ciddi anlamda tehdit ettiğini dile getiren Hotamış Mahallesi Muhtarı Ramazan Kocabaş, “Domuz sürüsünü gören çiftçilerimiz ilk defa bu kadar kalabalık bir domuz sürüsüne rastladıklarını söylediler. Bölgede çiftçilik yapan vatandaşlarımızın bir kısmı tarlalarında tüfekleriyle birlikte nöbet bile tutmaya başladı. Çiftçilerimiz tarlalarının içerisine girmeye korkar hale geldi. Domuzların tamamı şu an mısır ve ayçiçeği tarlalarının içerisinde saklanıyor. Ne zaman çıkacağını da bilemiyoruz. Bugün Karaman’dan gelen avcılarımız da bize destek oldular.  Fakat istediğimiz bir sonuç elde edemedik. Önümüzdeki haftalarda yeniden bir sürek avı başlatacağız. Büyük ihtimal sıcak havadan dolayı ekili alanların içerisinden çıkmadılar” dedi.

DOMUZLARIN SAYISI HER GEÇEN YIL ARTIYOR

Yaban domuzlarının popülasyonun her geçen yıl arttığını ve bu durumun zamanla komşu mahalleleri de tehdit edebileceğini ifade eden Kocabaş, “Bölgemizde şimdiye kadar yaban domuzu görülmemişti. İlk defa geçen yıl birkaç tane yaban domuzu görülmüştü. Bu yıl sayılarının 50’e ya kadar çıktığını tahmin ediyoruz. Bu çok ciddi rakam. Eğer bunlara karşı şimdiden önlem almazsak seneye bu rakam 250-300 olabilir. Yaban domuzları çok hızlı çoğalan hayvanlar. Eli tüfek tutan tüm çiftçilerimizin yaban domuzuyla mücadelemize katkı sağlamasını istiyoruz. Bölgemizde tarım ve hayvancılığın daha fazla zarar görmemesi için bu mücadeleyi ciddiye almak zorundayız. Karaman’dan gelen avcılarımıza da teşekkür ediyoruz. Hotamış ve komşu mahallelerde tehdidin büyümemesi için bizlere destek olan herkese minnettarız” diye konuştu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri