Konya Ovası'nda devlete ait tarlalar satışa çıkarıldı! Hepsi çok büyük

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan birçok taşınmaz var. Bütçe açığından dolayı son haftalarda hazineye ait olan çok sayıda gayrimenkul satışa çıkarıldı. Konya Ovası'nda devlete ait tarlalar satılacak. İşte konumları ve özellikleri.

Türkiye son yıllarda düzenli olarak bütçe açığı veren bir ülke. Dış borçtaki artış hızla devam ediyor. Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi bu gerekçeyle yayımlandı. Birçok kurum ve kuruluşta makam aracı sayısı azaltıldı.

Buna rağmen bütçe yine açık vermeye devam ediyor. Devlet ise bunun çaresini bünyesinde yer alan hazine taşınmazlarını satmakta arıyor. Son zamanlarda satışa çıkarılan tarla sayısında ciddi bir artış yaşandı.

Konya Ovası'nda satılacak olan tarlalar bunlardan sadece bazıları. İhale ile satılacak tarlalar Karapınar ilçesindeki Sazlıpınar Mahallesinde yer alıyor. Büyüklükleri 22 bin ila 76 bin metrekare aralığında değişen tarlaların toplam fiyatı 40 milyon liraya denk geliyor.

Karapınar Milli Emlak Şefliği tarafından 15 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilecek ihale sonucunda en yüksek teklifi verenler bu tarlaları almaya hak kazanacak.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri