Konya, "otomobil fabrikasında" ısrarlı

Konya'nın Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı dahil tüm üst düzey yöneticileri, Çinli Chery firmasının yatırım yapması için İstanbul'a çıkarma yaptı
KONYA (A.A) - Konya'nın Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı dahil tüm üst düzey yöneticileri, Çinli Chery firmasının yatırım yapması için İstanbul'a çıkarma yaptı.
Edinilen bilgiye göre, Çinli Chery firmasının Türkiye'de otomobil fabrikası kuracağı haberleri üzerine, sadece Türkiye'de değil dünyada otomotiv yan sanayi üretim üstleri arasında yer alan Konya'da sanayiciler, Çin malı otomobillerin her gün kalitesini artırdığını, bu fabrikanın Konya'ya rahatlıkla kurulabileceğini kamuoyuna açıklamıştı.
Bu açıklama üzerine elini çabuk tutan Konyalı yöneticiler, Chery firmasının bu yatırımını Konya'ya çekmek için harekete geçti. AK Parti Konya milletvekilleri Sami Güçlü, Mustafa Kabakçı, Hasan Angı, Kerim Özkul, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya Ticaret Borsası Başkanı Uğur Kaleli, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz; Chery Türkiye Temsilcisi Mermerler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Murat Mermer ile görüşmek için bugün sabah uçakla İstanbul'a gitti.
İstanbul'a giden heyet, Çinli otomobil üretici Chery'nin Türkiye'ye yapmayı düşündüğü üretim üssünü, Konya'ya getirmek için lobi çalışmasında bulunacak. Sanayici, yönetici ve milletvekillerinden oluşan 10 kişilik heyet, Konya'daki otomotiv yan sanayini geliştirecek, büyük bir istihdam olanağı sağlayacak ve Türkiye'ye döviz girdisi sağlayacak bu dev yatırımı Konya'ya taşımak için birlikte hareket kararı aldığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri