Konya Otogar civarında trafik kilitleniyor!

Konya'da trafik, şehrin en önemli sorunları arasında yer alıyor. Özellikle bazı bölgelerde günün belli saatlerinde trafik durma noktasına geliyor.

Araç sayısındaki artışla birlikte Konya trafiği yükü kaldıramaz hale geldi. Bazı noktalara yapılan küçük dokunuşlarla trafiğin akışı hızlandırılırken, özellikle bazı bölgelerde sorun devam ediyor. Sabah saatlerinde ve 17.00 ile 18.00 arasında Novada kavşağı, Yeni İstanbul Caddesi eski Kipa önü, Belh kavşağı, Beşyol kavşağı gibi yerlerde trafik durma noktasına geliyor. Günün belli saatlerindeki bu yoğunluk, sürücüleri de toplu taşıma araçlarında yolculuk yapan yolcuları da bıktırdı. Her gün yaşanan bu sıkıntı, sorunun çözümünün aciliyetini gözler önüne serdi. Sürücüler, yetkililerden yoğunluğu azaltacak çözümler beklediğini de dile getirdi. 
SORUN EN ÇOK SABAH VE AKŞAM İŞ ÇIKIŞI SAATLERİNDE YAŞANIYOR
Konyalı, şehirde yolların geniş olmasına rağmen trafik sorunu yaşanmasını sert bir şekilde eleştiriyor. Yetkililerin bu eziyete son vermesi için sürücüler, çağrıda bulunuyor. Yıllardır Konya'da trafik sorunu çözüm bekleyen en önemli konuların başında geliyor. Dönel kavşaklarda yanlış uygulamaların olduğu da eleştirilere sebebiyet veriyor. Yanlışlıklar da kazalara davetiye çıkarıyor. Ayrıca trafikteki yoğunluk, beraberinde kavgaları da getiriyor. 


OTOGAR BÖLGESİ DE ÇİLENİN ADRESİ OLDU 
Sabah saatlerinde Otogar civarında ve alt geçidinde yaşanan yoğunluk sürücüleri çileden çıkardı. Otogar alt geçidinde uzun araç kuyrukları oluştu. Araçlar dakikalarda hareket edemedi. O anlar kameralara yansıdı. 
AKYÜREK KRİZİN ÖNÜNE GEÇTİK DEMİŞTİ 
AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, önceki gün bir basın toplantısı düzenlemiş ve yaptıkları bazı dokunuşlarla trafikte krizin önüne geçtiklerini dile getirmişti. Merhaba Gazetesi’nin “Konya’da toplu ulaşım ve trafik nasıl çözülecek?” sorusunu da yanıtlayan Akyürek, “2003 yılındaki nüfusunun iki katı var bugün Konya’da. Konya merkezi çok hızlı büyüdü. Şehirdeki araç sayısı arttı. Bu bizim dikkatimizi çekiyor. Yaptığımız köprüler, yeni açılan caddeler krizin önüne geçmeye vesile oldu. Konya’da toplu ulaşım kültürünün artırılması gerekir.  Yeni tramvay hatları ve metro hattı ile trafik sorunları çözülecek” demişti.
EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (35)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri