Konya Olimpik Günde yürüyecek

Olimpik kültür ve bilincin yaygınlaşması amacıyla düzenlenen ''Olimpik Gün'' şenliklerinin Konya ayağı, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı

Olimpik kültür ve bilincin yaygınlaşması amacıyla düzenlenen ''Olimpik Gün'' şenliklerinin Konya ayağı, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Yönetim Kurulu Üyesi Derya Aydıner, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürülüğü'nde düzenlenen basın toplantısında, Haziran ayı içinde Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyesi 205 ülkenin, düzenlenen aktivitelerle olimpizm ruhunu halka aşılamaya çalıştığını ifade etti.

''Olimpik Gün'' koşusunun da bu aktivitelerden biri olduğunu söyleyen Aydıner, öğrencilerin sınavları nedeniyle en uygun gün olan 10 Haziran'ı belirlediklerini, önemli olanın etkinlik günü değil, olimpiyat ruhunu yakalamak olduğunu dile getirdi.

''Çocuğunu yanına almış anneler ve engelli vatandaşlarımızı koşuda görmek istiyoruz'' diye konuşan Aydıner, şunları kaydetti:

''Herkesi ayrım yapmadan bu hareketliliğe bekliyoruz. Bu bağlamda en önemli şeylerden biri de İstanbul'un olimpiyatlar için resmi aday kabul edilmesi. Ülkenin büyüklüğü ve bugünkü zenginliği itibariyle bir çok olimpiyat şehri çıkartabiliriz. Bugün için İstanbul düşünülüyor. İnşallah gelecek yıllarda bir başka ilimiz olur. Bütün bunlar toplumsal olarak bunu istemekten geçiyor. Sadece tesislerin yapılmasıyla olimpiyatları düzenleyemeyiz. Spor kültürünün de oluşması gerek.''

''Olimpik Gün'' koşusunun ilk olarak 8 pilot ilde düzenlendiğine dikkati çeken Aydıner, arzularının bu aktiviteyi 81 ilde yapmak olduğunu vurguladı.

Bu faaliyetlerin 205 ülkede sadece bir ilde, Türkiye'de ise 8 ilde yapıldığını anlatan Aydıner, ''Biz şu resmi görmek istiyoruz; 81 ilde 'olimpiyat istiyoruz' pankartı açılmış fotoğrafları olimpiyat komitesine gönderebilirsek, onlar kalplerinden vurulmuş olacaktır. Olimpizm, Mevlana felsefesinin sportif yaklaşımıdır'' dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ise, Konya'nın etkinliklerin yapılacağı 8 ilden biri olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Koşuya daha fazla katılım için 20 gündür çalıştıklarını ve 4 stant ile kayıt yaptıklarını anlatan Ersöz, bine yakın kayıt yapıldığını, en az 3 bin kişilik katılım beklediklerini aktardı.

Ersöz koşuya katılan vatandaşlara ilk olarak 10 dakika kültür-fizik hareketleri yaptıracaklarını, tüm Konyalılar'ı beklediklerini sözlerine ekledi.

OLİMPİK GÜN

''Olimpik Gün'' global bazda kutlanan ve hiçbir ulusa, kişiye, dine veya olaya atfedilmemiş evrensel bir sosyal hareket. 10 Haziran'da yapılacak faaliyetler kapsamında, 7'den 70'e herkesin ister yürüyerek, isterse koşarak katılabileceği bir etkinlik olarak bilinen ''Olimpik Gün'' yaklaşık 20 yıldır dünyanın bir çok ülkesinde milyonlarca kişinin katılımı ile kutlanıyor.

Türkiye'de ise, Balıkesir'den başlayarak 10'ar dakika arayla Mersin, Konya, Eskişehir, Kocaeli, Denizli, Rize ve İstanbul'da gerçekleştirilecek etkinlikler TRT Spor'dan yayınlanacak. AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri