Konya Milletvekilleri seçimde yeniden aday olacak mı?

Türkiye, yavaş yavaş seçim sürecine giriyor. Partiler, vaktinde veya erken yapılacak bir seçim için hazırlıklarını sürdürüyor. Konya'da ise en çok “Mevcut vekillerden hangisi yeniden aday olacak” konusu konuşuluyor

Türkiye siyasetinin belirleyici illerinin başında yer alan, son 20 yıldır da AK Parti'nin kalesi olarak bilinen Konya'da yapılacak olan milletvekilliği seçiminde kimlerin aday olup olmayacağı konuşulmaya başlandı. 15 Milletvekili bulunan Konya'da partilerin yeni yüzlerle mi yoksa mevcut isimlerle mi seçime gideceği en çok merak edilen konuların başında geliyor. AK Parti'nin Konya'da 10, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin Konya'da 2, İYİ Parti'nin 1, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin 1, Saadet Partisi'nin ise 1 milletvekili bulunuyor.

AK PARTİ'NİN MİLLETVEKİLİ LİSTESİ

-Leyla Şahin Usta

-Tahir Akyürek

-Ahmet Sorgun

-Orhan Erdem

-Ziya Altunyaldız

-Hacı Ahmet Özdemir

-Gülay Samancı

-Abdullah Ağralı

-Selman Özboyacı

-Halil Etyemez

MHP'NİN MİLLETVEKİLİ LİSTESİ

-Mustafa Kalaycı

-Esin Kara

CHP'NİN MİLLETVEKİLİ

-Abdüllatif Şener

İYİ PARTİ'NİN MİLLETVEKİLİ

-Fahrettin Yokuş

SAADET PARTİSİ'NİN MİLLETVEKİLİ

-Abdulkadir Karaduman

CUMHUR İTTİFAKI KONYA'DA SON SEÇİMDE YÜZDE 74.9 OY ALDI

2018 Milletvekili seçiminde Cumhur İttifakı Konya'da yüzde 74.9, Millet İttifakı ise yüzde 21 oy aldı. AK Parti 59.4 oy alırken, MHP ise yüzde 15.5 oy aldı. CHP yüzde 9.7, İYİ Parti ise son seçimde yüzde 9 oranında oy almıştı.

KONYALIYI KİMSE ÇANTADA KEKLİK GÖREMEZ”

Muhalefet partileri, seçim sürecinde Konya'da milletvekili dağılımını değiştireceğini iddia ediyor. Muhalefet, “Cumhur İttifakı'nın milletvekili sayısı Konya'da yarı yarıya düşecek” derken, iktidar ve ortağı MHP de “Konya'dan yine en güçlü şekilde çıkacağız” noktasında bir beyan veriyor. Muhalefet, yıllardır AK Parti'nin kalesi olarak nitelendirilen Konya'da seçmeni kimsenin çantada keklik göremeyeceğini, Cumhur İttifakı'nın Konya'da zorlu bir seçim süreci geçireceğini söylüyor.

TEK PARTİ ÇATISI ALTINDA SEÇİME GİDİLECEK İDDİASI!

Muhalefet partilerinin Konya'da nasıl bir strateji ile de seçime gireceği merak ediliyor. 6'lı masanın Konya'da hangi isimlerle liste oluşturacağı da konuşulan konuların arasında. Bir iddiaya göre muhalefet partileri Konya'da tek listeden seçime girecek. 6'lı masanın adayları, belirlenen partinin çatısı altında seçime gidecek. O partinin ise İYİ Parti olduğu iddia edildi. Bir diğer iddiaya göre ise CHP kendi adaylarını çıkaracak, diğer partiler Konya'da yine ortak bir listeden seçime girecek.

KONYALI HEM KIZAR HEM OY VERİR!

Cumhur İttifakı ise Konya'yı garanti olarak görüyor. Muhalefet ise bu düşünceye karşı çıkıyor. Konya'da her seçim öncesi AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun'un “Konyalı hem kızar hem oy verir” söylemi gün yüzüne çıkıyor. Ahmet Sorgun, arkadaşıyla bir anektodunu paylaşmış ve şöyle demişti: “Hayat, sürekli aynı olmaz. Her zaman inişler çıkışlar olabilir. Aslolan o sıkıntılı zamanlarda süreci yönetebilmek. 10 Ağustos günü Ankara, İstanbul ve Londra arasında yaşanan bir ekonomik savaş vardı. Bu savaş, göz ardı edilemez. Yine diyorum aslolan bu sıkıntıdan çıkıştır. Dolar, 7 buçuk liraya dayanmış mıydı? Dolar, şimdi normal seyrine doğru geldi, Allah'ın izni ile daha da gelecek. Bunun için yeni bütçede gerekli tedbirler alındı. Asgari ücret, 2 bin 20 lira oldu. Halkbank, esnafımıza 20 milyar liralık kredi kullandıracağını ilan etti. İstihdamı desteklemek için bir çok adımlar atıldı. Bu yönü ile gerekli tedbirler alındı, alınıyor. Yatırımcı kuruluşlara yıl başından sonra bütçeleri aktarılmaya başlandı. Piyasada bir hareketlenme başlıyor. Baharla birlikte daha iyi olacak. Elbette eksiklerimiz, hatalarımız ve kusurlarımız olabilir. Bizlerden de kaynaklanan hatalar olabilir. Kendisine toz kondurmamak ve bunları sadece yabancı ve Türkiye düşmanı ülkeleri üzerine atmak ucuzculuk olur. Vatandaş, esnaf, odalar, hükümet, siyasi partiler olarak ve bir vatandaş olarak ne yapmam gerektiğine ve kazandığımız ile harcadığımızın ne olduğuna bakmak gerekiyor. Gerekli tedbirlerin alındığını bir bir görüyoruz. Gerek Ziraat Bankası gerek Vakıfbank belli bir yapılandırma içine giriyor. Bunların mutlaka dönüşü olacak. Bizim insanımız bizim hem anamız hem babamız. Kızar da severdi. İnsan, sevdiğine kızar. Bazılarına kızmayı bile fazla görür. İnsan, sevdiğini uyarır. Size küçük bir anekdot anlatayım. Bir gün bir arkadaşım Konya kadar büyük bir şehirde il başkan yardımcılığı yapıyordu. Üniversite hayatını Konya'da geçirmişti. O arkadaşım, şöyle bir şey dedi: 'Konya'da seçmen seçtiği belediye başkanına kızıyor fakat seçim vakti geldi mi gene oyunu veriyor. Konya, hizmet noktasında bizden çok çok ileride. Çünkü Konya'da belediye başkanını vatandaş, rahat bırakmaz. Vatandaş hem oy verir hem de eleştirir. Oysa biz seçtiğimiz adama toz kondurmayız. Bizim belediye başkanımız ister çalışır, ister çalışmaz.' Vatandaşın eleştirisinin başımızın üzerinde yeri var. Bizlere kızabilir de. Önemli olan onun niye kızdığını samimiyet ile dikkate almak ve gereğini yapmak.” Sorgun'un bu söylemine Konya'da katılanlar olduğu gibi katılmayanlar da oluyor.

AK PARTİ YENİ İSİMLERLE SEÇMENİN KARŞISINA ÇIKACAK İDDİASI!

Kulis bilgilerine göre Konya'da AK Parti, seçmenin gönlünü kazanmak, küskünleri geri kazanmak adına yeni isimlerle seçmenin karşısına çıkacak. Bu isimler arasında daha önce siyasi geçmişi olmayan isimler de yer alacak. Yine bazı oda temsilcilerinin adı da vekillik için konuşuluyor. Bir diğer iddiaya göre ise siyasi anlamda çok tecrübeli ve Konyalıların yakından tanıdığı bir ismin öncülüğünde Konya'da seçime gidilecek. AK Parti'nin 2023 seçimlerinde daha çok yeni yüzlere öncelik vereceği de kulis bilgileri arasında yer aldı.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (42)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri