Konya Milletvekili konuştu: AK Parti öncesi insanlar hastaneye giremiyordu

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, önceki gün Habertürk TV'ye konuk oldu. Gündeme yönelik değerlendirmelerde bulunan Baykan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Gökçek ile aynı stüdyoya çıktı.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, önceki gün Habertürk TV'ye konuk oldu. Gündeme yönelik değerlendirmelerde bulunan Baykan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Gökçek ile aynı stüdyoya çıktı. Program, Konya'da da beğenilerek izlendi. Kabinedeki görev değişimi ile ilgili kendisine yöneltilen soruyu cevaplayan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile ilgili değerlendirme yaparken, çok konuşulacak açıklamalara imza attı.

Sağlıkta AK Parti'nin 2002 yılından bu tarafa yaptıklarını anlatmaya sürenin yetmeyeceğini dile getiren Baykan, “Hastanelerin hangi noktada olduğunu, özellikle SSK hastanelerinin daha gerilere gitmeyeyim... Yeni bir tartışma çıkarmayayım, Savaş Ay'ın programlarını hatırlarız” dedi.

Bugün Türkiye'de sağlıkta yaşanan gelişmelere herkesin yakından şahit olduğunun altını çizen Baykan, şunları kaydetti: “İnsanların bırakın randevuyu, istedikleri sürede randevu alamamasını tartışıyoruz ama insanlar hastaneye giremiyordu. İnsanlar cenazesini alamıyordu. İnsanlar cenazesine senet vererek ancak sahip olabiliyordu borcuna yönelik. AK Parti'nin 2002'den bu tarafa sağlıkta yaşattığı dönüşümü herkes biliyor. Sağlıkta son dönemde bazı sıkıntılar, randevu sisteminden kaynaklanan sıkıntılar olmuş mudur? Olmuştur. Elbette eksiklikler vardır. Süreç içerisinde yorgunluklar oluşabilir. Milletvekili olmayıp, görevine devam eden iki bakanımız var. Biri Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ydı. Bu kültür içerisinde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde görevden affını istemek de vardır, bunu kabul etmek de vardır. Ya da görevden almak da vardır. Bu sistem içinde eskiden olduğu gibi bir kabine açıklaması, yeni kabine, gitti, yenisi geldi böyle bir şey yok.Yani bakarsınız iki hafta sonra bir değişiklik daha olur. Bakarsınız 6 ay bir değişiklik olmaz. Burada mesele hizmeti daha iyi yürütme noktasında Cumhurbaşkanımızın Cumhurbaşkanlığında ülkenin daha iyi noktaya gitme hususunda çaba göstermektir.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (11)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri