Konya Milletvekili Hollanda’da

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, beraberindeki Komisyon Üyeleri Milletvekilleri ile birlikte resmi temaslarda bulunmak üzere Hollanda’ya gitti.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, beraberindeki Komisyon Üyeleri Milletvekilleri ile birlikte resmi temaslarda bulunmak üzere Hollanda’ya gitti.

Hollanda Parlamentosu Ekonomik İlişkiler ve İklim Politikaları ile Dış Ticaret ve Kalkınma İşbirliği Komisyonları ile görüşen Ziya Aytunyaldız ve Komisyon Üyeleri dünyanın en büyük 6. limanı olan Rotterdam Limanı’nda da incelemelerde bulundu. 

Hollanda ile güçlü bir ticari ilişkiye sahip olduğumuzu ifade eden Altunyaldız, üreticilerin ve ihracatçıların kalkınma endekslerinde üst sıralarda yer alan Hollanda pazarına entegrasyonu ile aslında Avrupa’nın ve Amerika kıtasının birçok önemli noktasına da erişebileceğinin altını çizdi.

Altunyaldız, “Hollanda sahip olduğu ekonomik altyapısı, lojistik imkanları ve uluslararası şirketlere ev sahipliği yapası vesilesiyle önemli bir pazar. Komisyon üyesi milletvekillerimiz ile birlikte Hollanda ile sahip olduğumuz ticari ilişkileri daha da geliştirmek, yeni iş ve yatırım fırsatlarını görüşmek için Hollanda’ya geldik. Büyükelçimizden buradaki faaliyetlerimize yönelik bilgiler aldık ve hangi alanlarda bu iş birliğini daha da güçlendiririz konusunu değerlendirdik. Hollanda ile yaklaşık 13 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmimiz mevcut ve bu dış ticaret fazlası verdiğimiz bir şekilde. Son yıllarda hızla artan Hollanda’ya ihracatımızı daha da artırmayı istiyoruz. Avrupa 2050’ye kadar net sıfır emisyon hedefi çerçevesinde bir dizi eylemi hayata geçireceği Avrupa Yeşil Mutabakatı’nı duyurmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettikleri yeşil kalkınma devrimi vizyonumuz çerçevesinde biz de 2053 yılına kadar net sıfır emisyon hedefimizi hayata geçireceğiz. Avrupa’ya ve dünyanın dört bir yanındaki ihracat pazarlarına rekabetçi bir şekilde erişimi sağlayan Rotterdam Limanı’ndaki hızlı ve etkin gümrük uygulamaları, ticaretin ekonomiler için ne denli olduğunun bir göstergesi. Ülkemizin ihracatla, ticaretle büyümesi için olanca çabayla çalışıyoruz. İhracatçılarımızın Rotterdam Limanı’na entegrasyonu ile dünyanın her yanındaki destinasyonlara daha rekabetçi ulaşmalarını amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

HABER MERKEZİ 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri