Konya Millet Bahçesi'ne 8 milyon lira maliyetle yeni gölet yapılıyor!

Eski stadyum alanında yapımı tamamlanarak geçtiğimiz yıl hizmete açılan Konya Millet Bahçesi'ne yeni bir gölet inşa ediliyor. Bahsi geçen göletin maliyeti 8 milyon lira.

Eski stadyum alanında yapımı tamamlanarak hizmete sunulan, açılışı “Toplu yatırımlar” adı altında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2022 yılının Kasım ayında yapılan Millet Bahçesi'nin etrafı yeniden branda ile kapatıldı. Açılışın üzerinden 1 yıl geçmeden Millet Bahçesi'nin girişine “Dikkat, şantiye girişi-çıkışı” yazısı asıldı.

EKAP VERİLERİNE GÖRE MALİYETİ 8 MİLYON LİRA

Yazının neden asıldığı ve bölgede hangi çalışmaların yapıldığı Konyalılar tarafından merak edildi. 45 bin metrekarelik bölümü yeşil alandan oluşan Millet Bahçesi'nde hangi çalışmanın yapıldığı ise öğrenildi. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Parkı kullanan hemşehrilerimize yönelik yapılan 'kullanım anketinde' istenilen biyolojik gölet yapılıyor” açıklaması yapıldı.

Göletin sözleşme maliyeti için de EKAP'ta yaklaşık 8 milyon lira ibaresi yer aldı. Yürüyüş yolları, basketbol sahaları, tenis kortları, kafeteryası, restoranı ve Millet Kütüphanesiyle Konya için önemli kazanım olan Millet Bahçesi, her yaştan insanın hem spor yapacağı hem dinleneceği hem de hoşça vakit geçireceği bir alan olarak biliniyor.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri