Konya Metro Projesi'nin neden geciktiği belli oldu

Ak Parti Konya Milletvekili ve Meclis Ulaştırma Komisyon Başkanı Tahir Akyürek, Konya Metrosu ve Banliyo Hattı Projeleri ilgili sürecin devam ettiğini söyledi

AK Parti Konya İl Teşkilatı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Ak Parti Konya Milletvekili ve Meclis Ulaştırma Komisyon Başkanı Tahir Akyürek, Metro Projesi ve Banliyo Hattı ile ilgili soruları da cevaplandırdı. Metro Projesinin Konya için hayati bir proje olduğunu dile getiren Akyürek, şunları söyledi: “Kredili yapılan ihalelerde finansman projesi baştan çözülmüş oluyor. Kredi garantilenmiş oluyor. Finansman sorunun çözülmesi projeyi hızlandırıyor. Kredi Çin hükümeti tarafından garanti edilmişti. Uluslararası boyuttaki gelişmeler kredi işleminin tamamlanmasını geciktirdi. O yüzden ihalesi yapılan rakamı, istasyonu belli olan Konya için hayati bir proje olan Metro Projesi gecikti. Ve hala tam olarak başlayamamış oldu. 

20 YILLIK ULAŞIM SORUNUNA NEŞTER VURULACAKTI

Bu işin sonuçlanması için hükümet düzeyinde genel başkan yardımcımızın da teşebbüsleri devam ediyor. Banliyo Hattı da aynı projenin içerisinde devam ediyordu. Hem Konya Metrosu hem Banliyo hem diğer raylı sistemlerin entegrasyonu birlikte çözülecek ve Konya’nın 20 yıllık ulaşım sorununa neşter vurulmuş olacaktı. Önemli olan bir çalışmaydı. Konu ile ilgili en önemli gelişme şu. Çarşamba günü saat 10.00’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı bir protokol yapacak. Metro ve Banliyo ile ilgili çalışmalar çok önceden yapılmıştı. Müsait olan arkadaşlar da bu toplantıya katılacak ve en son durumu değerlendireceğiz.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (57)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri