Konya Metro Projesi'nde son durum ne?

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “'Proje için kredi çıktı ama başka yerde kullanıldı' iddiaları doğru değil. Tamamen ihale şartnamesine uyulacak. Metro projesi gündemden düşmüş de bir proje değil. Takibimizde” dedi

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Tv42'de özel yayına katılarak, gazeteciler M. Enes Turbil ve Emre Özgül'ün sorularını yanıtladı. 5. İslami Dayanışma Oyunları başta olmak üzere; Angı, ülke ve Konya gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

RESMİ AÇILIŞ PROGRAMI İÇİN KONYALILARA DAVET

Angı, Salı günkü 2021 5. İslami Dayanışma Oyunları'nın resmi açılış programına tüm Konyalıları davet ederek, “Payitaht şehri Konya’mız büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazır. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 9 Ağustos’ta başlayacak ve 18 Ağustos’a kadar sürecek Konya 2021 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda tüm dünyanın gözü ve kulağı Konya’da olacak. Oyunların Konya’mızda yapılıyor olması şehrimizin tüm dünyaya tanıtılma adına tarihi bir fırsat. Konya’mıza yakışır bir ev sahipliği içerisinde oyunlarımızı tamamlamayı arzu ediyoruz. İslami Dayanışma Oyunları’nın şehrimize kazandırılmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Oyunlar için şehrimize teşrif edecek devlet ve hükümet başkanlarına şehrimize hoş geldiniz diyorum. Mevlana şehri Konya olarak İslami Dayanışma Oyunları’nda misafirperverliğimizi en güzel şekilde göstereceğiz. 2022 İslam Şehirleri Spor Başkenti ve 2023 Dünya Spor Başkenti Konya’mıza hayırlı olmasını diliyor, tüm hemşehrilerimizi 9 Ağustos Salı günü gerçekleştirilecek açılış seremonisine davet ediyorum” dedi. Angı, İslami Dayanışma Oyunları'nda sportif faaliyetlerin ve diplomatik ilişkilerin yanı sıra, İslam ülkeleri arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına da görüşmeler yapıldığını aktardı. Angı, bu görüşmelerden Konya'nın da nasibini alacağına değindi.

ÇALIŞMALAR YILSONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Angı, daha sonra Konya gündemine ve yatırımlarına dair de değerlendirmelerde bulundu. Konya'nın 7 aksı olduğunu, hepsinde bölünmüş yolların tamamlandığını hatırlatan Angı, ilave olarak Beyşehir-Derebucak üzerinden Antalya inişini rahatlatmak için çalışmalar yapıldığını söyledi. Demirkapı Tüneli'nde ışığın görüldüğünü aktaran Angı, “Bu yıl sonuna kadar orası tamamlanacak” dedi. Angı, “Alanya istikametine inecek yol üzerindeki Eğiste Viyadüğü önemli bir projeydi. Türkiye'de en önde gelen viyadüklerden biri. Bu yıl sonuna kısmet olursa tamamlanacak. Çevreyolu, Konya'nın uzun yıllardır beklediği bir projeydi. 1. etap tamamlandı. İkinci etapta çalışmalar devam ediyor. Yılsonuna kadar çalışmalarda ciddi bir yol alınacağını öngörüyoruz. 3. etap projesi üzerinde bazı tadilatlar talep ediliyor. Bu çalışmalar, şehrin 50-60 yılı düşünülerek yapılan, yapılacak çalışmalar. Şehir içi ulaşımı rahatlatmak için de adımlar atılıyor. Yeni otobüsler alındı. Şehre yakışıyor. Öğrenci ulaşım fiyatlarına 4 yıldır, sivillere de 2 yıldır zam yapılmıyor. Bu çok güzel ve kıymetli bir yaklaşımdır. Toplu ulaşımı daha çok alt gelirli vatandaşlarımız kullanıyor. Öğrencilerimiz kullanıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda zarar ediyor. Zarar edildiği halde vatandaşın faydasına bir iş yapılıyor. Vatandaşa ucuza toplu ulaşım imkânı sunuyorlar ” şeklinde konuştu.

METRO PROJESİ GÜNDEMDEN DÜŞMÜŞ BİR PROJE DEĞİL

Metro projesi ile ilgili de bilgiler veren Başkan Angı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Süreç beklediğimiz gibi ilerlemiyor. İhalesi yapılmış bir iş. Finansmanı yurtdışından bulunacak. Mutabık kalınan ülke Çin oldu. Pandemi patladı. Üzerine Ukrayna-Rusya krizi çıktı. Yetmedi bir de Tayvan. Para yurt dışından gelecek. Onaylanmayınca bir şey yapılmıyor. 'Proje için kredi çıktı ama başka yerde kullanıldı' iddiaları da doğru değil. Tamamen ihale şartnamesine uyulacak. Metro projesi, şehrimiz adına önemli bir proje. Metro projesi gündemden düşmüş bir proje değil. Takibimizde olan bir proje. Sıradan bir proje değil. Yüksek meblağla yapılacak. ”

HAZIR BİR BİNA FIRINA DÖNÜŞTÜRÜLECEK VE ÜRETİM BAŞLAYACAK

Ankara, İstanbul ve İzmir'in geçtiğimiz günlerde ekmek fiyatını artırdığını ifade eden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya'nın tahıl ambarı, şehirdeki ekmek fiyatının ise birçok ile göre daha uygun olduğunu dile getirdi. Angı, daha sonra şunları kaydetti: “Belirli bir denge gözetilmek zorunda. Bir fizibilite çalışması yapıldı. 100 bin ekmek üretebilecek bir fırın, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından devreye alınmaya çalışılıyor. Vatandaşımız düşünülürken, fırıncının da mağdur edilmemesi gerekiyor. Bina yapımı ile ilgili iki kez ihaleye çıkıldı. Fiyat dalgalanmalarından dolayı ihaleye ilgi olmadı. Hazır bir binayı, fırına dönüştürerek üretim yapma ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Ekipmanlar tamamlanacak ve üretime geçilecek. Uygun fiyata, kaliteli ekmek üretimi için belediyemiz gerekeni yapacak.”

FESTİVAL ELEŞTİRİLERİNE ANGI'DAN YANIT: NEDEN RAHATSIZLAR?

“Belediyeler sadece festival yapıyor” eleştirilerine de cevap veren Angı, “Konya bir bilim festivali yapınca kim, neden rahatsız oluyor? Ya da kitap günleri yapınca kim, neden rahatsız oluyor? Binlerce insan kitapla buluşuyor. Şehrin imajı artıyor. Selçuklu Belediyesi, şivlilik etkinliği yaptı. Kötü bir şey mi? Yaşlı bir ağabeyimiz arıyor, 'Söyle o belediye başkanına Allah, ondan razı olsun. Bizi çocukluğumuza götürdü' diyor. Birtakım değerleri taşıyabilmek için organizasyonlar yapılır. 'Belediyeler sadece şenlikle yatıp kalkıyor' derseniz orada haklı olursunuz. Ancak, belediyelerimiz şehir adına yapılması gerekenleri zaten yapmaya çalışıyor. Gecesini gündüzüne katmışlar. Ayrıca insanlar da bu organizasyonlardan hoşnut. Geziyorlar, eğlencelere katılıyorlar. Rahatlıyorlar. İnsanlar pandemiden çıktı. Sırf siyaset uğruna 'Belediyeler bir şey yapmıyor, sadece şenlik yapıyor' demek doğru değil. Biz, şehrin faydası için yeri geldiğinde hep birlikte olabilecek, ortak tavır sergileyebilecek bir muhalefet istiyoruz. Şehrin kazanması için olması gereken bu. Konyalı, 20 yıldır yapılanın da yapılmayanın da farkında” diye konuştu.

KONYALILAR HER ZAMAN BİZİ DESTEKLEDİ

Angı, son olarak AK Parti'nin Konya'daki oy oranı ve siyasi çalışmaları ile ilgili de bilgiler verdi. AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti'nin normal zamanda da sahada olduğunu, meclisin tatile girmesiyle beraber vekillerle ve tüm teşkilatlarıyla saha çalışması yaptıklarını ve bu çalışmaların da Ekim ayına kadar süreceğini söyledi. Bu çalışmaların seçimle alakalı olmadığını kaydeden Angı, seçime de hazır olduklarını aktardı. Angı, “Ekim, Kasım ve Aralık aylarında da bakan yoğunluklu programlarımız olacak. Hamdolsun, Konyalılar, hep bu hareketi destekledi. Bizler de Konyalılara minnettarız. Milletin AK Parti'den bir beklentisi var. Diyor ki AK Parti verdiği sözü tutar ve yapar. Yapamayacağı şey için ise söz vermez. Sorumluluğumuzun farkındayız” dedi.

HEVESLENENLERİ HİSSEDİYORUZ”

Seçim sürecine hangi isimlerle gidecekleri konusunda da kendisine yöneltilen soruyu cevaplayan Angı, konuşmasını şu cümlelerle noktaladı: “AK Parti'den aday olma noktasında heveslenenleri hissediyoruz. Seçime 1 yıldan az süre kaldı. Kendini daha görünür kılmak isteyenler, programlara davet bekleyenler oluyor. Geçmiş dönemlerde hizmet etmiş arkadaşlardan, bürokratlardan beklentisi olanları hissediyorum. Mevcut vekillerimiz var. Sahada çalışıyorlar. Bölge dengeleri gözetilecek. Genel merkezin kararı önemli. Bugün bunları konuşmak için gerçekten çok erken.”

MURAT GÜNTEKİN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (24)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri