Konya Metro Projesi'nde hani ilk kazma vurulacaktı?

İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu, “2021 yılının sonuna kadar metro projesinde ilk kazma vurulacaktı. Hani, nerede? Eğer iktidar kazmayı vurmazsa, muhalefet olarak bu işi biz 

İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu, Konya yatırımları ve şehir siyasetiyle ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Tozoğlu, Konya'da uzun bir süredir projelerin aksadığına dikkat çekti. Bu projelerin aksamasının sebebinin kamuoyuna tam açıklanamadığını ifade eden Tozoğlu, “Metro projesinde gelişme yok. Çevre Yolu projesi ağır aksak ilerliyor. Hadim ve başka ilçelerde birçok problem var” dedi. Yaz aylarında AK Parti Konya Milletvekillerinin basın toplantısı yaptığını hatırlatan Tozoğlu, “Vekiller o toplantıda ne dedi? Metro projesinde ilk kazma 2021 yılında vurulacak dedi. Soruyoruz, neden kazma vurulmadı? Takipçisiyiz, metro projesinde Aralık ayının sonuna kadar kazma vurulmazsa, muhalefet olarak kazma ve kürekleri biz alıp, ilk kazmayı biz vuracağız” şeklinde konuştu.

VEKİLLER O KADAR AÇIKLAMA YAPMIŞTI

“Vekiller metro ile ilgili konuşma yaparken dolar 8 lira civarındaydı, bugün 12 buçuk lirayı aştı” diyen Tozoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Döviz kurundaki artış projenin gecikmesine sebebiyet vermiş olabilir. O günden bugüne yüzde 50'lik bir artış yaşandı. Önü görülemez bir süreç yaşanıyor. Metro projesi döviz kuru üzerinden yapılacak bir proje. Tramvay aldık, borcumuz son artışla yeniden arttı. Kaynaklar yanlış yere kullanıldığı için ciddi bir ekonomik problem yaşıyoruz. Şehirler ile ilgili planlar kurulurken, bugüne dair planlar kurulmamalı. Şehrin 30-40 yıl sonrasını kurgulamalı. Nalçacı Caddesi yapıldığında belki o dönem bu kadar geniş bir caddeye ihtiyaç yoktu. Bugün o genişliğin faydasını görüyoruz. Konya'da şehrin nüfusu artıyor. 10-15 yıl sonrası için metro bir ihtiyaçtır. AK Parti'nin kaybettiği Ankara ve İstanbul gibi şehirlerde Ulaştırma Bakanlığı metro projeleri yapıyor. Ulaştırma Bakanlığı belediyeler ile rekabet ediyor. Bakanlık Konya'da belediye ile böyle bir proje yürütmüyor. Sanayi bölgelerimizde ciddi bir trafik yoğunluğu var. Ciddi bir planlama olmazsa trafiğin yoğunluğu kaldırılamaz boyuta ulaşacak. Sabah ve akşam saatlerinde özellikle bazı noktalarda ciddi trafik sorunları oluşuyor. İnsanlar bunalmış vaziyette. Alternatif yan yollar açılamadı, Çevre Yolu projesi tamamlanamadı. Bu sebeplerden ötürü şehirde trafik problemi yaşanıyor.

EKONOMİK KRİZLE GELDİLER EKONOMİK KRİZLE GİDECEKLER

AK Parti'nin toplum içerisinde karşılığının kalmadığını dile getiren İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu, şu cümlelerle konuşmasını noktaladı: “Sahada en fazla olmaya gayret eden, vatandaşın sorunlarını dile getirmeye çalışan bir partinin il başkanı olarak söylüyorum, bundan önce AK Parti'ye oy veren vatandaşlar, 'Artık AK Parti'ye oy yok' diyor. AK Partililer bir fanusun içinde yaşıyorlar. Toplumun gerçeklerinden ve halktan çok uzaklar. 2002'de ekonomik krizle tek başına iktidara gelen AK Parti, ekonomik krizin etkisiyle iktidardan gidecek ve muhalefet partisi haline gelecek. İktidar olmaya hazırlanıyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri