Konya merkezi sinekler bastı! Vatandaş çileden çıktı

Konyalıların başı sineklerle dertte. Özellikle akşam saatlerinde birçok Konyalı balkonunu, penceresini açamaz oldu. Vatandaşlar, belediyeleri bu konuda daha fazla sorumluluk almaları için göreve davet etti

Konya'da aşırı sıcakların yaşandığı son günlerde özellikle hava karardıktan sonra ortaya çıkan haşereler, vatandaşı rahatsız ediyor. Konya merkez, adeta sinek istilasına uğradı. Konyalılar, sineklerin her yeri sardığını belirtip, önlem alınmasını istiyor.

Sineklerle yeteri kadar mücadele edilmediğini öne süren Konya halkı, akşam saatlerinde dışarı çıkamadıklarını, kapı ve pencerelerini açamadıklarını dile getiriyor. Özellikle yeşil alanların arttığı yerlerde sivrisinek şikayetlerinin de arttığı biliniyor. Birçok vatandaş sosyal medya üzerinden belediye’ye ilaçlama yapması noktasında çağrıda bulundu. Karatay, Meram ve özellikle Selçuklu'nun da bazı noktaları sinekten geçilmez bir hal aldı.

“HER TARAFIMIZA SİNEK DOLUYOR”

Konya'da bisiklet sürmek de zorlaştı. Bisikletle şehri gezdiğini söyleyen bisikletseverler, “Bisiklete bindiğimizde ve az bir yol yaptığımızda özellikle de yeşillik alanın yanından geçtiğimizde üstümüz başımız küçük sinek oluyor. Zaman zaman ağzımıza bile sinek kaçıyor. Konya'da önceden bu kadar fazla sinek yoktu. Neden sineklerin sayısı bu kadar arttı, insanları neden bu denmi rahatsız ediyorlar anlamış değiliz. Belediyeler, ilaçlama yaptığını duyuruyor. Özellikle Selçuklu bölgesinde ilaçlamanın biraz daha fazla olduğunu görüyor ve duyuyoruz ama sineklere bir şey olmuyor. Bu konu çok can sıkıcı bir boyuta ulaştı” dedi.

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri