Konya merkezden otogara taksiyle yolculuk 420 lira oldu!

Konya'da taksi tarifesi zamlandı. İndi-bindi ücreti 60 liradan, 100 liraya, taksi açılış ücreti 20 liradan 30 liraya, kilometre başı da 20 TL'den, 30 TL'ye yükseltildi. Geçen yıl temmuz ayından bu yana şehirde taksi ücretlerine 3 kez zam yapılmış oldu!

Türkiye genelinde olduğu gibi Konya'da da hayat pahalılığı artıyor. Bu pahalılıktan hem vatandaş hem de esnaflar şikayetçi oluyor. Konya'da taksi ücretlerine zam geldi. Taksimetre açılışı 30 TL oldu. Zamdan önce taksimetre açılışı 20 liraydı. Kilometre ücreti de 30 TL'ye yükseldi. Zamdan önce kilometre açılışı da 20 liraydı. Kısa mesafe indi-bindi ücreti de 60 liradan, 100 TL'ye çıkarıldı. Alınan karar 10 Haziran 2024 Pazartesi gününden itibaren uygulamaya başlayacak.

TAKSİCİLER ZAMLANSA DA FİYATLARI DÜŞÜK BULUYOR

Konyalılar, zamlara tepki gösterirken, taksiciler de girdi maliyetlerinin çok yükseldiğine dikkat çekiyor. Araç bakım masraflarının yükseldiğini, mazot fiyatlarının ortada olduğunu, işçilik maliyetinin arttığını belirten taksiciler, zamlanmasına rağmen taksi ücretinin yine de girdi maliyetlerindeki artış karşısında düşük olduğunu düşünüyor. Vatandaşlar ise kontrolsüz bir artış yaşandığını ileri sürerken, enflasyonla böyle mücadele edilemeyeceğini belirtti.

MEVLANA OTOGAR ARASI 420 TL TUTACAK!

Konya'da taksimetre ücretlerine 2023 yılının temmuz ayından bu yana 3 kez zam geldi. En son zam geçtiğimiz yılın ağustos ayında gelmişti. O dönem, yaklaşık 13 kilometre olan Mevlana Meydanı'ndan Konya Otogarı'na taksiyle yolculuk açılış ücreti ve kilometre dahil 290 liraydı. Son zamlarla birlikte Mevlana Meydanı'ndan Konya Otogarı'na taksiyle gitmenin maliyeti 420 lirayı buluyor. 9 ayda iki nokta arasındaki yolculuğun maliyeti yüzde 45 oranında artmış oldu.

KONYA HAVALİMANI'NA GİDİŞ CEP YAKACAK!

Taksi ücretlerindeki bu artış, en çok ulaşımın kısıtlı olduğu Konya Havalimanı'na gidecekleri olumsuz etkileyecek. Mevlana Meydanı ile Konya Havalimanı arası yaklaşık 19 kilometre uzunluğunda. Bu iki nokta arasında taksiyle yolculuk yapacak bir yolcunun cebinden 600 lira para çıkacak.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (19)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri