Konya merkezden bu köye otobüs seferleri başlıyor! Biletler 250 TL

Konya'nın tarihi ve doğa güzelliklerini daha çok kişiye tanıtmak için Büyükşehir'in iştiraki olan Konya Turizm Ajansı tarafından birçok noktaya seferler başlatıldı. Pazartesi günleri hariç artık haftanın her günü Çatalhöyük'e araç kaldırılacak

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, bünyesinde çok değerli tarihi ve kültürel eserleri barındıran Konya, turizm şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Şehrin turizmini geliştirmek adına dönem dönem farklı çalışmalar hayata geçiriliyor. 26.03.2021 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi'nin iştirakı olarak faaliyetlerine başlayan Konya Turizm Ajansı, ilçelerde bulunan zenginlikleri yerinde görebilmek için Konyalılara, yerli ve yabancı turistlere yönelik turlar başlattı.

Şehrin dört bir yanından; geleneğin ve geçmişin estetiğini geleceğe aktarmak ve tanıtmak amacıyla kültür ve turizm faaliyetleri yürüten Turizm Ajansı, gezmek isteyenlere Konya'yı turlatıyor. Trekking rotaları, Konya turları ve lale mevsimi turlarının büyük ilgi görmesi bekleniyor.

ÇATALHÖYÜK'E ULAŞIM SORUNU ORTADAN KALKIYOR

Bu kapsamda Konya Turizm Ajansı, bir yeniliğe daha imza attı. 23 Temmuz Salı günü itibarıyla Çatalhöyük'e turlara başlayacak. İnsanlık tarihinin ilk yerleşim yeri olarak kabul edilen, Konya'nın Çumra ilçesine bağlı Küçükköy yakınlarında bulunan milattan önce 7000 yıllarından itibaren Cilalı Taş Devri ve Bakır Çağı'nda yerleşim yeri olarak kullanılmış arkeolojik kalıntıların yer aldığı Çatalhöyük'e ulaşım sorunu artık ortadan kaldırılıyor.

Çatalhöyük, Konya şehrinin 52 kilometre güneydoğusunda, Hasandağı'nın yaklaşık olarak 136 kilometre uzağında, Çumra ilçesinin 11 kilometre kuzeyinde, Konya Ovası'na hakim buğdaylık arazide bulunuyor.

SEFERLER MEVLANA MEYDANI'NDAN YAPILACAK

İlk sefer, 23 Temmuz Salı günü saat 13.00'te başlıyor. Bundan sonra pazartesi günleri hariç, haftanın 6 günü Çatalhöyük'e sefer yapılacak. Sefer sayısı günde 1 olacak. Otobüsler, her gün saat 13.00'te Mevlana Meydanı niyazlık önünden kalkacak. Otobüs, Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi'ne gidecek. Otobüsün dönüş saati ise 16.00. Dönüş yeri ise yine Mevlana Meydanı. Araçlar, koltuk sigortalı. Yolculuk için kontenjan ise 50 olarak belirlendi.

ÇATALHÖYÜK SEFERİ 250 TL!

Konya Büyükşehir Belediyesi, seferlerin başlayacağını duyurmak için şehrin farklı noktalarındaki billboardlara çalışmalar girdi. Reklam çalışmasının üzerinde 'Mevlana Meydanı'ndan Çatalhöyük turları başladı' yazısı yer aldı. Online satış ve rezervasyon için vatandaşlar Konya Turizm Ajansı'nın internet sitesine yönlendirildi. Çatalhöyük turunun maliyeti ise kişi başı 250 TL olacak.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri