Konya merkezdeki petrol istasyonu son teknolojiye uygun yatırım yaptı!

Konya’nın en köklü petrol istasyonlarından Hizmet Petrol gelişen teknolojiyi yakından takip ederek gelişimini sürdürüyor. Son yıllarda kullanımı oldukça artan elektrikli araçlar için istasyonuna elektrikli şarj istasyonu ekledi

Türkiye'de elektrikli araç şarj istasyonu sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Birçok araç markası elektrikli araçlarını yollara çıkarmaya başladı. Özellikle Türkiye de yerli ve milli aracımız TOGG’la berabere elektrikli araçlara oylana ilgi daha da arttı. Resmi olmayan rakamlara göre elektrikli şarj istasyonu sayısı Türkiye’de 3 bin 790'a, yükseldi. Konya’da da şehrin birçok bölgesinde elektrikli araç için şarj istasyonu açılmaya başladı. Konya’nın markalaşmış ve kökleşmiş isimlerinden Hizmet Petrol de istasyonuna elektrikli şarj istasyonu ekledi. Hizmet Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yellice yeni yatırımlarını ve elektrikli araç piyasasına Merhaba gazetesine anlattı.

TÜM DÜNYA YAVAŞ YAVAŞ ELEKTİRİKLİ ARAÇLARA GEÇECEK

Teknolojinin çok hızlı geliştiğini bu tarz elektrikli araçların kullanımını tüm dünyada hızlı bir şekilde kullanıma sunacağını belirten hizmet Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yellice şunları söyledi: “ Son yıllarda teknoloji çok hızlı ilerlemeye başladı. Hizmet petrol Ailesi olarak her zaman gelişen teknolojiyi yakından takip ederek çağa ayak uydurmaya başladık. Yerli ve Milli aracımız TOGG’a aşırı bir ilgi var. Bu ilgi ile beraber elektrikli araçlara olan ilgiyi de artırdı. Sadece TOGG değil 20’ye aracın elektrikli aracı var kullanımda. Son zamanlarda bu araçlara da ciddi talep artmaya başladı. Bizim öngörümüz 2030 yılına kadar piyasada 4ila 5 milyon elektrikli araç olmasını bekliyoruz. Bu sayı dolayısı ile talebi de artıracak. Bizde istasyonumuza elektrikliyi araçlar için şarj bölümü oluşturduk vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarına karşılaşmaya çalışacağız”

BİR ELEKTİRİKLİ ARAÇ 500 İLA 600 LİRAYA FUL ŞARJ EDİLİYOR

Elektrikli araç şarj istasyonlarında iki tip şarj istasyonu belirtene Yellice ACE diye adlandırılan şarj istasyon var. Bu şarj istasyonunda bir araç tamamen dolu olacak şekilde 5 saatte dolduruluyor. Bir diğeri de DC denilin araç şarj istasyonu var bu modelle de bir aracı 45 dakika da dolduruyor. Bu iki modelin para baremleri birbirinden farklı yavaş şarjda 1 kilowatı 6 lira 19 kuruş hızlı şarjda ise 1 kilovatı 7 lira 89 kuruş. Önümüzdeki günlerde bu şarj ünitemizi de artırmaya devam edeceğiz. Şarj ünitemizde vatandaşlarımız gelip araçlarına doldurulmaya başladı henüz yavaş ilerliyor ama daha da yayıldıkça şarj etme sayıları da artacak” diye konuştu

KONYA MARKASINI KULLANIYORUZ

Şarj etme ünitesini Konya markası olan Monokon’a kurdurduklarını belirten Hizmet Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yellice sözlerini şöyle tamamladı: “Şarj istasyonlarında aynı petrol firmaları gibi belirle markaları var. Biz şarj ünitemizi yerli ve milli Konya markamız olan Monako’na kurdurduk. Şarj üniteleri çok patrik ve çok kullanışlı aracını şarj etmek isteyen vatandaşlarımız şarj etme ünitesine arabası iye yanşıyor ünitede bulunan kare kodu okutup doldurmak istediği miktarı giriyor daha sonrasında dolum gerçekleştiriyor. Tamamen pratik bir sistem ile vatandaşlarımıza en iyi şeklide hizmet vermeye gayret edeceğiz. Alt yapı çalışmalarımızı daha da güçlendirip ünite sayımızı artıracağız inşallah”

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri