Konya merkezdeki meşhur iki bina yıkıldı! İlk görüntü ortaya çıktı

Ferhuniye Mahallesi, Sultanşah Caddesi üzerinde Meydan Evlerinin arka kısmında bulunan iki binanın yıkımı gerçekleştirildi. Yıkım sonrası ilk görüntü ortaya çıktı. Önümüzdeki günlerde yandaki diğer binanın yıkımına da başlanacak.

Konya'da kentsel dönüşüm çalışmalarında yeni bir süreç daha tamamlanıyor. Ferhuniye Mahallesi, Sultanşah Caddesi üzerinde yer alan iki binanın yıkımı tamamlandı. 2-3 hafta süren yıkım sonrası ilk görüntü ortaya çıktı. Meydan Evleri, net bir şekilde görülmeye başladı. Bölge daha modern bir görüntüye kavuşturulmak isteniyor.

YIKIM İÇİN BİR BİNA DAHA BEKLİYOR

Yıkılan iki binanın yanında bir bina daha kaldı. Kısa süre içinde burada da yıkıma başlanacağı öğrenildi. Yıkımı gerçekleştirilmeyen binanın altındaki esnaflar taşındı, dairelerde oturanlar ise başka yere taşındı. Önümüzdeki günlerde binadaki pencerelerin sökülmesi ardından da yıkım işleminin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

ŞEHİR MERKEZİ RAHATLATILIYOR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmıştı. Altay, paylaşımında şunları belirtmişti: “Meydan Evleri arkasında kalan ve yeşil alana isabet eden yapıların yıkımı başladı.

Riskli bina stoğunu azaltırken şehir merkezimizi de rahatlatıyoruz. Çalışmalar tamamlandığında şehrimizin güzelliğine güzellik katmış olacağız.” Yıkımın son bulmasıyla Sultanşah Caddesi üzerinde bir devir son bulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri