Konya merkezdeki araziye tonlarca sebze ve meyve neden döküldü?

Konya'da sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntüler tepkiye neden oldu. Tonlarca meyve ve sebzenin boş bir araziye neden döküldüğünü vatandaş merak ediyor. İşte detaylar...

Konya Sille Yolu civarındaki boş araziye tonlarca sebze ve meyvenin döküldüğü saptandı. Konu ile ilgili açıklama yapan Toptancı Sebze Hali Başkanı Adnan Pirinç, “Dökülen ürünler tamamen çöp, akıllara başka mesele gelmesin” dedi. Erenköy mevkiinde Sille Yolu üzerinde bulunan ve Selçuklu Seyir Tepesi’nin alt tarafında kalan alanda dökülmüş tonlarca sebze ve meyvenin olduğunu tespit etti. Vatandaşlar tarafından konu ile ilgili fiyatların artırılması için böyle bir olayın yapıldığı öne sürüldü. Konu ile ilgili Adnan Menderes Toptancı Sebze Hali Başkanı Adnan Pirinç de açıklama yaptı. Pirinç, “Olay akla geldiği gibi fiyatlar zamlansın diye kasten yapılan bir durum değil. Atılan malzemeler tamamen çöp halde. Haldeki her dükkan biraz atsa zaten tonlarca atık olur” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE GÜBRE İÇİN KULLANIR

Vatandaşların algılarla hareket etmemesi gerektiğinin altını çizen Adnan Pirinç, “Söz konusu alan şehrin dışında. Atılan sebze ve meyvelerin tümü de kullanılmayacak halde. Çöp olan bu ürünler zaten belediye tarafından değerlendiriliyor. Gübre üretiminde kullanılan bu atıklar kimi vatandaşların düşündüğü gibi fiyatları hedef alan bir durum değil. Görülen tüm malzemeler kullanılamaz halde olduğundan ötürü atılıyor. Zaten haldeki her dükkandan çöpler o şekilde atılsa ortaya tonlarca malzeme çıkar” açıklamalarında bulundu.

EYYÜB KARAKUZU

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (22)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri