Konya merkezde TOKİ kira öder gibi ev sahibi yapacak! Satış bu tarihte başlıyor

Konya merkez ve ilçelerinde ev sahibi olmak gün geçtikçe daha da zorlaşıyor. TOKİ, kira öder gibi ev sahibi yapacak. Satışa çıkarılan dairelerin özellikleri belli oldu.

Türkiye genelinde artan kira fiyatları vatandaşın bütçesini olumsuz etkiliyor. Son yıllarda artan kira fiyatlarından dolayı ev satın almak isteyenlerin sayısı arttı. Daire fiyatları ise Konya gibi şehirlerde zirveyi gördü.

Dar ve orta gelirliler bu yüzden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen projeleri takip ediyor. Konya merkez Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesinde 5 bine yakın daire hak sahibine teslim edildi. Bazı daireler ise TOKİ bünyesinde yer alıyor. TOKİ elindeki dairelerden bir kısmını satışa çıkardı. Türkiye genelinde 151 konut satılacak. Bunlardan bazıları Konya'da yer alıyor.

Ardıçlı TOKİ konutlarında satışa çıkarılar 2 oda 1 salon dairenin fiyatı duyuruldu. 1 milyon 919 bin lira muhammen bedel ise satışa sunulan daire için yüzde 25 peşinat talep ediliyor. Kalan kısım ise 72 ay vadeyle ödenebilecek. Yani aylık taksitler 20 bin liraya denk geliyor.

Konya'da kiraların 15-20 bin lira bandına çıktığı göz önünde bulundurulursa bu satış bir fırsat olarak görülüyor. Türkiye genelinde 151 konutun satış ihalesi 16 Ekim tarihinde www.emlakmuzayede.com.tr internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. En yüksek teklifi verenler daireleri satın almaya hak kazanacak.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri