Konya merkezde bu besici 2 bin liraya koyun satıyor

Konya ete doysun diye besici 2 bin liraya koyun satıyor. Yoğun talep olduğunu belirten besici Hüseyin Şimşekler, "Ben bunu Allah rızası için yapıyorum" dedi.

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde lider olan Konya'da şimdi de 2 bin liraya koyun satışı başladı. Konya'da küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ile geçimini sağlayan birçok besici bulunuyor. Son yıllarda Konya'da içerisinde binlerce koyun ve kuzuyu barındıran dev sürüler oluşturuldu.

Adakçı Osman İşletme Sahibi Hüseyin Şimşekler de Konya'da 2 bin liraya koyun, 3 bin liraya kuzu, 2 bin, 2 bin 500 liraya da keçi sattıklarını söyledi. Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Hüseyin Şimşekler, şunları dile getirdi: “Koyun fiyatlarımız 2 bin liradan başlıyor, 5 bin liraya kadar çıkıyor. Konya'da bugün en ucuz koyun 3-3 buçuk liraya satılır. Koyunun canlı kilosu da 35-40 arasında değişir. 15-18 kilo da karkas et çıkar. Kuzu fiyatları da 3 bin liradan başlıyor, 6 bin liraya kadar çıkıyor. Keçinin fiyatı da 2 bin lira ile 3 bin 500 TL arasında. Etlerimiz lezzetli.

Piyasanın çok altında bir fiyattan hayvan satıyorum. İnsanlar faydalanabilsin diye bunu yapıyorum. Allah rızası için yapıyorum biraz da. Çok şükür biz de ekmek yiyoruz. Aza kanaat edebilmek lazım. Önemli olan vatandaşın rahat bir şekilde hayvan kesebilmesi. Memnun olması. Şimdiye kadar gelen bütün müşterilerimizi memnun bir şekilde gönderdik. Allah'a çok şükür bir şikayet de almadık. Perakende satışın yanı sıra toplu satışlarımız da var. Uygun şekilde üreticiye ve besiciye hayvan tedarik ediyoruz. Sadece Konya'ya değil, Türkiye'nin birçok noktasına hayvan gönderiyorum. Konumum Alakova Mahallesi, 15271. sokak, No: 4 Meram.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (39)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri