Konya medeniyetimizin kadim şehri

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Bu sempozyumu kendi içinde taşıdığı değerlerin de ötesinde bugün itibariyle teröre verilmiş asil bir cevap olarak görüyorum” dedi.

Konya'nın 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilmesi sebebiyle Konya Büyükşehir Belediyesi, Kto Karatay Üniversitesi, İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRSICA) bünyesinde düzenlenen "İslam Medeniyetinde Konya Uluslararası Sempozyumu" Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın katılımıyla açılış gerçekleşti. Sempozyuma dün Kayseri'de yaşanan terör olayı damga vurdu ve teröre lanet edildi. Konferansa Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRSICA) Doç Dr. Halit Eren, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, çok sayıda eğitmen ve davetli katıldı.

 

HAYIRLI İŞLERLE TERÖRÜN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

Terörle mücadenin önüne hayırlı ve faydalı işler yapmakla geçiliceğini belirten T.C Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı,"Kayseri'de menfur bir saldırıyla terör çirkin yüzünü vahşi yüzünü bir kere daha gösterdi. Teröre ve onun özellikle destekçilerine erilebilecek en güzel cevaplardan biri de işte bugün şimdi burada yaptığımız gibi iyi, güzel faydalı işlerimizi aksatmadan aynı kararlılıkla sürdürmek olacaktır. Milletimizin kararlı duruşu sayesinde bunlar sona erecek. Bir süre daha işte böyle bugün olduğu gibi kalleşçe saldırılarını sürdürecekler ve sürdürebilirler ama biz de bugün burada şimdi yaptığımız gibi her birimiz kendi sorumluluk alanımızda işimiz görevimiz her neyse onun en güzelini en doğrusunu yaparak terörle mücadelemize devam edeceğiz" dedi ve düzenlenen sempozyum hakkında,"Konya medeniyetimizin en köklü en kadim şehirlerinden biridir. Konya'nın her geçen gün daha da güzelleştiğini görmek bilim kültür ve sanatla ilişkisi olduğunu müşahede etmek bizi gerçekten çok memnun ediyor. 10 bin yıllık irfan şehri Konya'mız 57 İslam ülkesinin katılımıyla İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 2016 yılı İslam dünyası turizm başkenti olarak seçilmiştir. İrfan bilim kültür ve sanat şehri Konya'nın illetlerarası alanında tanıtımını yapmak turizmle ilgili kentsel yer iyileştirme ve geliştirme projeleri üretmek şehre yeni Turizm menzilleri kazandırmak Konya'nın turizm kapasitesini geliştirmek ve turizmde yeni istihdamlar oluşturmak için 2016 yılında yapılan güzel çalışmaları 2017 yılında da inşallah hep birlikte devam ettireceğiz" dedi.

TÜRKİYE İSLAMIN SANCAĞIDIR

Şeb-i Arus gününde yaşanan terör olayından dolayı daha derinden üzüldüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,"Bizim ne geleneklerimizde ne de dinimizde cana ve mala kastetmek diye birşey yok. Bu olaylar elbet bir son bulacak bu ülkeyi canilerin eline bırakmayacağız. Birliğimizle, beraberliğimizle onların karşısında en büyük silah olacağız. Allah Milletimizi ve memleketimizi daha büyük felaketlerden korusun. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti Türk Milleti İslam aleminin bayrağıdır, sancağıdır ve İslam'ın koruyucusudur. Türkiye'ye zarar gelmesi demek tüm dünya müslümanlarına hatta tüm dünya insanlığına büyük zararların gelmesine neden olur. Vizyonumuz Konya'yı geçmişi kadar görkemli ve başarılı bir geleceğe taşımaktır Bu doğrultuda çalışmalarımız programlarımız hep birlikte devam edecektir" şeklinde konuştu.KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade terör olaylarının giderek arttığını ancak birlik beraberliğin bozulmadığı zaman terör olaylarının elbet son bulacağını söyledi. Sade," Biz tarihten bu yana mazlumlara zulmedenlerin karşısında, mazlumların yanında olmuş bir milletiz. Bu yüzden bizim sabrımız sınanıyor ve bizim yardım eli uzatmamız istenmiyor" dedi.Daha sonra kürsüye çıkan İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRSICA) Doç Dr. Halit Eren'de teröre lanet etti. Eren,"Elbet ki yıllardan beri süregelen hak ve batıl savaşı, hakkın zaferiyle son bulacaktır. Biz hep haklının hep mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz" dedi ve IRSICA'nın faaliyetleri hakkında," IRSICA İslam tarihine, İslam miraslarına ve şehir miraslarına önem veren bir kurumdur. İslam eserlerini ve kültürünü Türkiye'ye ve dünyaya en iyi şekilde tanıtmak amacındadır. İşte bu sebeple bu konferansı düzenleme gereksinimi duyduk" ifadelerine yer verdi.

TOLGA PARLAK

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri