Konya mazlum milletlerin dostu

Fatih Kültür ve Eğitim Vakfı İmamı Azam İlmi Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen “Gençlerle Hasbihal” programına konuşmacı olarak, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşğın kat

Tarihsel olaylardan ve hayatından anekdotlarla gençlere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Taşğın, “İslam dünyasının, komşularımızın, Ortadoğu ve Afrika dahil, eğer yeniden bir İslam ve Müslümanların bu dünyada varoluşuna dair bir iddiaları varsa ve olacaksa, onun mekanının Konya olduğunu düşünüyorum. Bu topraklarda İslam bayrağının ilk dikildiği yer Konya’dır, resmi olarak Selçuklu Devleti’dir” dedi “Türklerin, Müslümanların bulunduğu, bin yıllık bir şehirde ve İslam sancağının ilk dikildiği, resmi olarak, bir devlet olarak bunu en uç noktada temsil eden bir şehirde yaşıyoruz” diyen Prof. Dr. Taşğın, Konya’nın var olma sebeplerinden birincisinin Müslümanların birinci kıblesi olan Kudüs’ün haçlılardan kurtarılması olduğunu vurguladı.  Konyalıların umumiyetle dünyanın neresinde mazlum varsa yardımına koştuğunu dile getiren Prof. Dr. Taşğın, bugün Türkiye’deki İslami hareketlerin de, düşüncenin de merkezinin Konya olduğunu kaydetti. İlmin bir güç olduğunu ifade eden Prof. Dr. Taşğın, Konya’nın maneviyatıyla hem zahiri hem de batini bin yıllık bu topraklarda yaşayan insanların merkezi konumunda bulunduğunu anlattı.  Konya’nın son sancak olarak hala durduğu yer olduğuna işaret eden Prof. Dr. Taşğın, Konya’nın, İslam dünyasının yeniden kalkıp yürüyeceği yer olduğunu aktardı.

HAFIZALARINDAN ÇIKARAMIYORLAR

Prof. Dr. Taşğın, “Konya’nın bin yıllık tarihinde bizim muhataplarımız Frenklerdir, Katoliklerdir. Düşmanlarımızda bunlardır. Düşmanlarımız düşmanlarının nasıl insanlar olduğunu biliyor. Bu bin yıllık hafızalarında var” cümlelerini kullandı.  Konya’nın var olma sebebinin ikincisinin ise İstanbul’un fethiyle yarım kalan Roma’nın fethinde üstlendiği misyon olduğunun altını çizen Prof. Dr. Taşğın, “Batı Roma’da fethedilecektir. Bu da Konya çevresinden olacaktır. Konya şehrinin, siyasi, iktisadi, kültürel ve maneviyat olarak organize olmasıyla mümkün olacaktır” şeklinde konuştu.

SANCAĞI ELİNDE TUTAN SON ADAM TÜRK

Bugün dünyanın yaşadığı krizin bir “Katolik Krizi” olduğu değerlendirmesinde bulunan Prof. Dr. Taşğın, şöyle devam etti:  “Bunlar geldiler, haçlı seferleriyle gittiler. Bin yıllık kavgalarını Müslümanlardan çaldıklarıyla düşmanlık üzerine kurdular. Emelleri, yeniden Kudüs’ü ele geçirmek, Kudüs’ü onların elinden alanlar kimlerse onları yeniden yok etmek. Bunun içinde dünyayı coğrafi, tarih olarak bunlar paramparça ettiler. Afrika’yı, Asya’yı böyle parçaladılar. Bunun bin yıllık adlandırması Frenk. Frenk’in karşısındaki söz Türk’tür. Türk’ün anlamında Arap da var, Kürt de var. Frenk karşısında sancağı elinde tutan son adam Türk olduğu için, ‘Türk’ diyoruz.”

-DÜNYAYI YENİDEN DİZAYN EDİYORLAR

Bin yıllık tarihte Frenklerin, Katoliklerin bütün dünyayı yeniden dizayn ettiklerine işaret eden Prof. Dr. Taşğın, şöyle konuştu:  “500 yıl içerisinde bu topraklardan götürdükleri ilimleri (Arapça, Fıkıh, tıp gibi) ne varsa okudular, sonra yazdılar. Nihayetinde dünyayı bu katman üzerinden biçimlendirdiler. İçinde bulunduğumuz dünyanın dizaynını, bu bin yıllık Müslümanlarla düşmanlık üzerinden kuruyorlar ve bunlar biçimlendiriyor. Bunun tek kurtuluş yolu, ilim ve hikmet meclislerinde.” Dünyanın şu anda çok ciddi bir kriz yaşadığının altını çizen Prof. Dr. Taşğın, “Katolikliğin, sapkınlığın ve bunların Allah’ın dini, Allah’ın elçilerinin getirdikleri din üzerinde yaptıkları tasarrufla, bozdukları yerde bir kriz yaşıyor şu anda dünya. Avrupa Birliği, ABD gibi Obama’yı götürüp, Trump’ı getirmelerinin nedeni, bu Katolik krizinin aşılması içindir. Dünya şimdi buna hücum ediyor, buradan çıkmak istiyorlar” dedi.  Program sonunda, Fatih Kültür ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kulu, Genel Sekreter Derviş Ali Candan, Vakıf Genel Müdürü İdris Bilgi tarafından günün anısına Prof. Dr. Taşğın’a, Kur’an-ı Kerim hediye etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri