Konya Larende’de 200 milyon liralık dönüşüm projesi

Larende Caddesi’ndeki dükkanların ve caddenin artık kendini taşıyamadığını söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Trafikle ilgili önemli bir dönüşüm gerçekleştirilmiş olacak. Bölgede 200 milyon liralık bir dönüşüm yapılacak” dedi

Büyük Larende Dönüşüm Tanıtım Toplantısı Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İlçe belediye başkanları, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, muhtarlar ve çok sayıda kişi katıldı.

KONYA’YA HİZMET ETMEK GÜZEL BİR DUYGU

Konya Valisi Vahdettin Özkan, insanın yaşam kalitesinin arttırmak için Konya’da yetkililerin büyük bir dayanışma içinde olduğunu söyledi. Şanslı bir şehirde olunduğunu kaydeden Özkan, “Konya’ya hizmet etmek gerçekten çok güzel bir duygu. Güçlü şehirlerin; ilimde, irfanda ve ekonomide de güçlü olması gerekir. Konya’mız her yönüyle kıymetli bir şehir. Şehirde bir istişare kültürü hakim” dedi.

“200 MİLYON LİRALIK BİR DÖNÜŞÜMDEN BAHSEDİYORUZ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın tarihi bir gün yaşadığını aktardı. “Hayırlı olsun” diyen Başkan Altay, “Her teşekkür bizim sorumluluğumuzu biraz daha artırıyor. Konya, bir payitaht şehir. Kadim şehre hizmet etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Şehrin gerçek değerini biliyor ve her sokağına hizmet ediyoruz. Konya’da büyük bir dönüşüm yaşanıyor. Mevlana ve Altın Çarşı’da sona yaklaşıldı. Ramazan ile birlikte orada bir başlangıç yapmak istiyoruz. Bedesten’de 2 bin 500’e yakın dükkanda dönüşüm yapıldı. Alaaddin’de tabela kirliliği ortadan kalktı. Eski ve Karatay Sanayi’nde büyük bir dönüşüm yapılıyor. Larende Karaman’ın eski adı. Hepimizin hatıralarının olduğu bir cadde. Dükkanların varlığı ve caddenin kendini taşıyamaması Larende’de bir dönüşümü zorunlu kıldı. Trafikle ilgili önemli bir dönüşüm gerçekleştirilmiş olacak. 10 bin metrekareye yakın yeni dükkan inşa edeceğiz. Bu dönüşümle Konya yarınlara çok güzel bir şekilde hazırlanacak. Larende’de yüzde yüz mutabakatla süreç yürütüldü. Bir an evvel inşaat faaliyetlerine başlamak istiyoruz. ‘Akıl akılla kapı olur’ anlayışını en iyi uygulayan şehir Konya’dır. 200 milyon liralık bir dönüşümden bahsediyoruz. İnşallah 2023 yılında insanlarımızın dükkanlarına taşınmasını arzuluyoruz. Konya modeli belediyecilik diyoruz. Çünkü bizim için ‘ben’ değil, ‘biz’ önceliklidir. Konya’mızın yarınları çok daha güzel olacak” şeklinde konuştu.

LARENDE BİTKİSEL HAYATTA OLAN BİR BÖLGEYDİ

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise şunları dile getirdi: “Bugün tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Şehrin değişimi ve dönüşümü ile ilgili bir tarih yazılacaksa altın harflerle yazılacak. Larende, miadını doldurmuş bir alan. Şehrin en eski caddelerinden. Bitkisel hayatta olan ve makineye bağlı yaşayan bir bölgeydi burası. Oradaki ruhu yeniden canlandıracağız. Larende Konya’nın tarihi bölgelerinden bir tanesi. Büyük bir dönüşüm yapılacak. Bu süreçte kimsenin canını sıkmadık. Herkesin gönlüne ve aklına bu proje yatırıldı. Herhangi bir olumsuzluk olmadı. Birlikte hareket edilince bereketli işler ortaya çıkıyor.”

EYYÜB KARAKUZU

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri