Konya Kitap Günleri’ne yoğun ilgi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Kitap Günleri kapılarını açtı. Konya Kitap Günleri’nde; konferanslar, imza günleri, yazar buluşmaları ve atölye çalışmaları ile kitap şöleni yaşanacak

Geçtiğimiz yıl 800 bin kişinin katılımıyla rekor bir düzeyde gerçekleştirilen Konya Kitap Günleri bu yıl da yüzbinlerce kitap, yüzlerce seçkin yayınevi, sevilen yazarlar ve çok sayıda etkinlik ile Selçuklu Kongre Merkezi’nde açıldı.

10 gün boyunca sürecek Konya Kitap Günleri Fuarı, 23 Ekim’de sona erecek. Fuar, söz konusu tarihler arasında her gün saat 10.00 ila 21.00 arasında açık olacak. Başta Konya olmak üzere bölge şehirlerden ve Türkiye’nin dört bir yanından kitap meraklılarını 23 Ekim’e kadar bir araya getirecek Konya Kitap Günlerinde, Türkiye’nin önemli kalemleri okurlarıyla bir araya gelecek. O isimler arasında, Bahadır Yenişehirlioğlu, Erhan Altunay, Bestami Gazgan, Zahide Yetiş, Hayati İnanç, Pelin Çift, Ahmet Vehbi Vakkasoğlu, Alişan Kapaklıkaya, Aşkım Kapışmak, Hatice Kübra Tongar, Dursun Ali Erzincanlı ve İlber Ortaylı da bulunuyor. Konya Kitap Günleri’nde; konferanslar, imza günleri, yazar buluşmaları, atölye çalışmaları, gösteriler ve tiyatro gibi sayısız etkinliğe imza atılarak katılımcılara kitap şöleni yaşatılacak.

YAŞANAN YOĞUNLUK MUTLULUK VERİCİ

Fuarın açılmasından ve tekrar kitapların içinde olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden İnkılap Kitapevi görevlisi Ayşe Ağaçdağlı, “Kitap Günleri çok yoğun. Vatandaşların ilgisi de yüksek. Yaşanan bu yoğunluk bizleri de çok mutlu ediyor. Tekrar kitaplarla iç içe olmaktan ve inanlara kitap tanıtmaktan mutluyuz. Özellikle İnkılap yayınlarına 7’den 70’e herkesin ilgisi yoğun. Standımıza herkesi bekliyoruz. Beklentimizin üstünde yoğunluk oldu. Geçen yıla göre daha iyi kitap fuarı. Çocukların ilgisi çok güzel. Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

ÇOK GENİŞ KAPSAMLI FUAR OLDU

İletişim Yayınları kitapevi görevlisi Yaren Büyükgök, “Kitap fuarının bugün ilk günü olmasına rağmen öğrencilerin vatandaşların ilgisi oldukça yoğun. Gençlerin istedikleri kitapları bulabilecekleri çok geniş kapsamlı bir fuar oldu bu yönüyle fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

YAYINEVLERİNİN ÖZEL İNDİRİMLERİNDEN MEMNUNUZ

Kitap fuarında ziyarete gelen üniversite öğrencisi Ökkeş Dağ, “Bir üniversite öğrencisi olarak bu fuardan oldukça memnunuz kitaplar bizleri götüren en önemli kaynaklar kitap okuma alışkanlığı kazanmak ve istediğiniz yayınevinin kitaplarına ulaşmak adına çok önemli bir etkinlik. Özellikle kitap fuarı dolayısı ile birlikte kitap fiyatlarında indirim yapan birçok yayın evi oluyor fuar bu yönüyle de gerek öğrencileri gerek vatandaşlara çok güzel imkanlar sağlıyor. Bu tarz imkânların artması hem kitapseverler hem vatandaşlar için çok önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERE KİTAPLARI SEVDİRMEK İÇİN GÜZEL BİR ETKİNLİK

Beyşehir Eşrefoğlu İmam Hatip Ortaokulu Öğretmenlerinden Yavuz Dolu da, kitap fuarlarının öğrencilere kitapları sevdirmek açısından çok güzel bir etkinlik olduğunu belirterek şunları ifade etti:“ Biz öğrencilerimiz ile birlikte Beyşehir’den geliyoruz öğrencilerimize böyle bir etkinliğini olduğunu ve kitap fuarını gezmek için Konya’ya gideceğimizi söylediğimizde öğrencilerimiz çok sevindiler. Velilerden çok güzel geri dönüşleri aldık. Öğrencileri okuma alışkanlığını kazandırmak onlara kitapları sevdirmek için sadece okullarda eğitim vermek yeterli olmuyor bu tarz etkinlikleri öğrencilerin kitaplara karşı olan sevgilerini artıyor o yüzden kitap fuarı etkinliğinin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Başta Belediye başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

GEÇEN YILA GÖRE DAHA ÇOK ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ

Kırmızı Kedi Yayınları görevlisi Neclet Erçakır, Kitap Günleri’nin ilk günden yoğun olduğunu ve çocukların bu tür etkinliklere daha çok katılması gerektiğini kaydetti. Erçakır, “Birçok kitaplara ulaşamayan insanlar burada istediği kitaplara ulaşacak. Geçen yıla göre yoğun ilgi söz konusu. Konya Belediyesinin bu projesinden dolayı tebrik ederim. Çocukların bu tür kitap fuarlarına katılmasını istiyoruz. Kendilerini geliştirmesi adına güzel bir proje olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Nene Hatun İmam Hatip Ortaokulu öğretmenlerinden Hediye Apak ise, “Bu tür kitap fuarları çok faydalı. Bizim ve çocuklarımız için. İstediğimiz kitapları tek seferde buluyoruz. Çocuklar için çok fazla yayınevi olmasının etkenleri büyük. Çocukların merakını cezbeden bu tür etkinliklerin çoğalmasını diliyorum. Konya Büyükşehir belediyesine bu projesinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

SAİT ÇELİK\ALİ GÖZEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri