Konya kent merkezinde elektrikli araç bayisi açıldı: Fiyatlar dikkat çekici

Konya ve Türkiye genelinde elektrikli otomobil kullanımı gün geçtikçe artıyor. Konya'da elektrikli otomobil bayisi hizmet vermeye başladı. En uygun arabanın 1 milyon 300 bin lira olması dikkatlerden kaçmadı.

D Segment yüzde 100 elektrikli SUV segmentinde Dünyanın önde gelen elektrikli araç üreticilerinden Skywell’in Konya showroomu 6 Kasım Pazar günü yapılan etkinlikle açıldı. Tarım, gıda ve lojistik başta olmak üzere birden çok sektörde faaliyet gösteren AKF Grup’un girişimleri sonucu Konyalılar ile buluşan Skywell, şu an yalnızca Skywell ET5 modeliyle görücüye çıktı. Uzun yıllar motorlu araç üretimi gerçekleştiren Skywell markası 2011 yılında attığı bir adımla elektrikli araç üretimi için Ar-Ge çalışmalarını başlatmıştı. 2017 yılında ilk prototipini ürettiği yüzde 100 elektrikli SUV araç ile uluslararası fuarlarda boy gösteren firma 2020 yılı itibariyle ise seri üretime geçti. 2021 yılından itibaren Türkiye yollarında görülmeye başlayan Skywell ET5, artık Konya showroomuyla şehrimizde de sıkça görülecek.

BİR SHOWROOMDAN DAHA FAZLASI

Skywell’in Konya’ya gelmesine öncülük eden AKF Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Uslu, “Bugün kıymetli katılımcılarla birlikte açılışını gerçekleştirmiş olduğumuz bu yer aslında yalnızca bir otomobil bayi veya showroom değil. Burayı geleceğin teknolojisi olarak nitelendirilen elektrikli araçlar için düzenlenmiş bir kompleks, bir kampüs gibi düşünebilirsiniz. Skyhouse konseptiyle hayata geçirdiğimiz bu yapı içerisinde hem elektrikli araç showroomu, hem hızlı şarj istasyonu, hem kafe hem de elektrikli araç servisi olarak hizmet vereceğiz.” dedi.

ARAÇLAR YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Şu ana kadar 70’ten fazla araç sattıklarını belirten Skywell Konya Genel Koordinatörü Erol Uslu, “Yaklaşık 1 yıldır Skywell’i kendim kullandım ve bir binici olarak bu araçtan çok memnun kaldım. Bunun üzerine bayiliği almak nasip oldu bizlere. Fiyat ve performans olarak rakiplerinden çok çok üstün bir araç. Skywell ET5 yüzde 100 elektrikli D segment bir SUV. Gerek şık ve gösterişli tasarımı gerekse sağladığı yakıt tasarrufuyla kısa süre içerisinde Konyalıların da ilgilisini çekmeyi başardı. Anlaşmayı sağlamamızdan showroom açılışına kadar geçen kısa süre içerisinde 70’in üzerinde araç satışı gerçekleştirdik. Hemşerilerimizin Skywell ET5’e gösterdiği ilgiden memnunuz ve bu ilginin giderek artacağına inanıyoruz. Şarz istasyonları konusunda da anlaşmalar yapılıyor. Ayrıca Konya’da ki bayimizde de şarj istasyonumuz mevcut. Vatandaşlarımız şarjlarını ederken showromumuz da da starbucks kahvelerini içebilecekler. Aracımızın başlangıç fiyatı şuan 1 milyon 300 bin TL’dir. Ayrıca bayimizin en al katıda araç yetkili servisi olarak kullanılmaktadır” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DE YILIN ELEKTRİKLİ OTOMOBİLİ SEÇİLDİ

Eylül ayında TEHAD (Türkiye Elektrikli ve Hibrit Araçlar Derneği) tarafından düzenlenen Elektrikli ve Hibrit Sürüş Haftası’nın üçüncüsünde düzenlenen “Yılın Elektrikli Otomobili” oylamasında katılımcıların tercihi Skywell ET5 modeli oldu. Türkiye’ye giriş yaptıktan kısa süre sonra elektrikli otomobil pazarında ciddi bir yere sahip olan Skywell, halk oylamasıyla yılın elektrikli otomobili seçilerek de başarısını taçlandırdı. İç ve dış tasarım hatlarıyla görsel açıdan görenleri kendine hayran bırakan Skywell ET5 sahip olduğu teknolojik ve konforlu donanımlarıyla da beğeni topluyor. %100 elektrikli D Segment SUV Skywell ET5’i rakiplerinden öne çıkaran en önemli özelliği ise sunduğu yüksek menzil. Tam dolu bir şarjla 520km menzile sahip olan araç hızlı şarj istasyonlarında yaklaşık 30 dakikada şarj olabilme özelliğine sahip. 150 bin km sürüş garantisine sahip olan Skywell ET5 aynı zamanda 8 yıl da batarya garantisi ile öne çıkıyor.

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri