Konya- Karaman YHT hattında tarih tutmadı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Nisan ayında test sürüşünü gerçekleştirdiği ve Haziran ayında seferlerin başlayacağını duyurduğu Karaman-Konya Hızlı Tren Hattı işletmeye açılmamasına tepki gösterildi.

CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, defalarca tarih verilen ancak bir türlü işletmeye açılamayan Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı Projesi’ni TBMM’de gündeme getirdi. TBMM’de yaptığı konuşmasında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na seslenen CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver; “Hayal ticaretini ne zaman bırakacaksınız?” dedi.

Geçtiğimiz Şubat ve Nisan ayın Adil Karaismailoğlu’nun test sürüşlerine katıldıktan sonra Konya-Karaman hızlı tren hattının haziran ayında işletmeye alınacağın duyurduğunu ancak verilen sözlere rağmen seferlerin başlamadığını dile getiren CHP’li Ünver “Belirtmeliyim ki bu ilk değil, başladığından bugüne hiçbir bakan ve AK Parti’li siyasetçinin konuyla ilgili verdiği tarih doğru çıkmamıştır” ifadelerini kullandı.

“SÖZÜNÜZE GÜVEN OLMAZ”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Kanal İstanbul projesine yönelik sözlerini de eleştiren CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver; “İki üç ay sonrasını bile öngöremeyen Bakan ve Bakanlığı kalkmış, milyarlarca yılda oluşmuş dünya ekosisteminin bir parçası olan Marmara Denizi ve İstanbul Boğazı’na yapılacak kanalın faydalarından bahsediyor. Sizin neyinize güvenelim. ’Bitti’ dediğiniz Konya-Karaman hızlı tren hattı neden hâlen açılmadı? Sözünüze güven olmaz ama tekrar soruyorum: Ne zaman açılacak? Tavsiyem, bir talan projesi olan Kanal İstanbul hakkındaki manipülasyonun bırakılıp halkın beklediği işlerin bitirilmesidir” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz nisan ayında Karaman Tren Garı’nda gerçekleştirilen törende konuşan Bakan Karaismailoğlu, Konya-Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı Projesi’nin 102 kilometrelik Konya-Karaman kesiminde, haziranda hızlı tren işletmeciliğine başlayacaklarını, seyahat süresinin 1 saat 13 dakikadan, 40 dakikaya ineceğini söylemişti. Karaismailoğlu ayrıca, Konya-Karaman kesimindeki altyapı, üstyapı, elektrifikasyon ve istasyon düzenlemelerinin tamamlandığının da  bilgisini vermişti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri