Konya iyi biliyor

Kalaycı, Konyadaki mevcut belediyelerin şehri iyi yönetemediklerini iddia ettiKonyanın önemli cadde ve meydanlarının çoğunda Büyükşehir belediyesine ait Konya Biliyor reklâm panolarının yer aldığını hatırlatan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, tüyü
. MHP Konya İl Teşkilat Binasında düzenlediği basın toplantısında Kalaycı, seçim sürecinde reklâm panolarının Büyükşehir Belediyesi’ne maliyetini sorguladı. Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Konya Biliyor’ sloganına atıfta bulunan Kalaycı, “Türk milleti işsizlik, yoksulluk, ödenmeyen kredi kartı borçları altında ezilirken, sorunlarına çözüm üretilmesi beklerken öbür tarafta Sayın Recep Tayip Erdoğan ile Deniz Baykal’ın birbirlerine söyledikleri sözleri, oynadıkları tiyatroyu Konya biliyor. Türk sanayisinin çökme noktasına geldiğini, esnafın siftah yapmadan dükkânını kapattığını, her gün kapanan işletmelerin yanına yenilerinin eklendiğini, Türkiye’nin işsizlikte 52 ülke arasında dünya üçüncüsü durumuna getirildiğini Konya biliyor” dedi.
KONYA’NIN, VEKİLLER HAKKINDAKİ İDDİALARLA ANILMASI UTANÇ VERİCİ
Konya’nın, son dönemlerde ulusal medyada iki Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili hakkındaki iddialarla anılmasının Konya için utanç verici olduğunu söyleyen Kalaycı, “Bugünlerde ulusal gazetelerin manşet haberlerine baktığımız zaman, Okyanus davasında iki Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekilinin isimlerinin geçtiği, çete üyesi olmak iddiasıyla suçlanan bir Milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması konusunda fezleke düzenlenerek TBMM’ye gönderildiği, nasıl ihale takipçiliği yaptıkları, nasıl ihale iptal ettikleri, kendilerine atfen yer alan açıklamalara göre de Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekilleri olarak hep birlikte karar vererek kamu ihalelerine nasıl müdahil oldukları görülmektedir. Bu iddiaları sadece Konya değil, artık tüm Türkiye biliyor. Konya’nın böyle bir şeyle anılması utanç verici bir durumdur. Hakkında iddialarda bulunulan milletvekilleri ya kendilerinin suçsuz olduğunu ispatlasınlar, ya da gereğini yapsınlar” ifadelerini kullandı. Konya’nın önceki dönem 14, son olarak da 13 milletvekili ile iktidar partisinde yer almasına rağmen neden bir bakanının olmadığını sorgulayan Kalaycı, GAP’a yıllık ödeneklerinin dışında ek kaynak sağlanırken, KOP için finansman kaynakları belirlenmiş bir eylem planı çıkarılmamasını eleştirdi.
BUNLARI KONYALI BİLMİYOR
Sille kavşağı asfalt şantiyesi arsası satışına da değinen Mustafa Kalaycı, “Sille kavşağında asfalt şantiyesinin bulunduğu yerde, belediyece 5 trilyon liraya satılan bir parselin, nasıl olur da alan firma tarafından 2 ay sonra 13,7 trilyon lira fiyatla satıldığını, kime, nasıl ve ne şekilde böylesine yüksek bir rant sağlandığını Konyalı bilmiyor. Karatay belediyesi öncülüğünde kurulan bazı kooperatiflerin halen inşaat ruhsatı yok mu, sözleşme ihlali nedeniyle kooperatif arsaları için belediyece maliyeye 3 milyon TL ceza ödemek zorunda kaldı mı, Konya bilmiyor” ifadelerine yer verdi.
KONYA HAVA KİRLİLİĞİNDE 4’ÜNCÜ SIRADA
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2008 yılı Aralık ayı hava kalitesi verilerine göre partikül madde açısından en kirli iller arasında Konya’nın 4’üncü sırada yer aldığını ifade eden Kalaycı, Konyalıların zehirli havaya mahkum edildiğini söyledi.
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Türkiye Haberleri