Konya-istanbul Yolunda Mahsur Kalanları Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Konya-İstanbul kara yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle yüzlerce araç, dün akşamdan beri mahsur kaldıkları Gelemiş mevkiinde kurtarılmayı bekliyor. Konya’da dün sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda yol...

Konya-İstanbul kara yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle yüzlerce araç, dün akşamdan beri mahsur kaldıkları Gelemiş mevkiinde kurtarılmayı bekliyor.

Konya’da dün sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda yol trafiğe kapandı. Konya-İstanbul kara yolunda ise dün akşam yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yüzlerce araç yolda mahsur kaldı. Geceyi araçlarında geçiren çok sayıda vatandaş, soğuk kış koşullarında kurtarılmayı bekliyor.

Dünden beri aralıksız yağan kar yağışı nedeniyle Konya-İstanbul, Konya-Antalya ve Konya Aksaray karayolları trafiğe kapandı. Şehir merkezi ve şehirlerarası yollarda çok sayıda trafik kazası meydana geldi.

VATANDAŞLAR GECEYİ ARAÇLARINDA GEÇİRDİ

Kar yağışı nedeniyle Konya-İstanbul yolunun 20. kilometresi dün akşam saatlerinde trafiğe kapandı. Çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Yüzlerce araç içinde çok sayıda çocuğun da bulunduğu belirtilirken, vatandaşlar üşümemek için geceyi araçlarını çalışır vaziyette geçirdi. Bu nedenle araçların yakıtlarının da bitme noktasına geldiği öğrenildi.

ŞEHİR İÇİNDE TIR KUYRUKLARI OLUŞTU

Sabaha saatlerinde ise mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için AFAD, Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları’na ait ekipler olay yerine gitti. Polis, Konya-İstanbul yolunu trafiğe kapattı ve görevli araçların dışında hiçbir aracın bölgeye geçmesine izin vermiyor. Bu nedenle şehir içinde ve tali yollarda uzun araç kuyrukları oluştu. Özellikle yol boylarında uzun TIR kuyrukları oluştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri