Konya insanı iyi sporsever

Konya seyircisinin bir çığır açtığını, milli takımı destekleme noktasında önderlik yaptığını ifade eden TFF Yöneatim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, “Konyalı taraftarlar milli takımın Fransa'ya gitmesinde başrol oynadı” dedi

TASKK Genel Başkanı  ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez,  TFF yönetimi ve Milli takım olarak Anadolu'dan çok memnun olduklarını, bunun İstanbul'a da yansımasını yürekten arzuladıklarını belirterek, Antalya seyircinin de İsveç maçında sınıfı geçtiğini söyledi.

Anadolu'da Konya seyircisinin bir çığır açtığını, milli takımı destekleme noktasında önderlik yaptığını ifade ederek, “Konya seyircisi özel ve güzel bir örnek verdi, dolayısıyla da Milli takımın Fransa'ya gitmesinde önemli bir katkı koydu” dedi.

Konya seyircisinin ve stadının bu anlamda çok önde olduğuna dikkat çeken Düşmez, şunları söyledi:

“Şartlar ve Fatih Hoca  uygun gördüğü müddetçe maçların Anadolu'da oynanmasından yanayım. Antalya ve özellikle de Konya'daki seyirci potansiyeli maçlarımızın Anadolu oynanması noktasında bizleri fikir sahibi yapıyor. Anadolu'da oynamaktan memnunuz. Bundan sonra da Anadolu'da devam ederiz diye düşünüyorum. Ayrıca da etmeliyiz. Çünkü, İstanbul'da şöyle bir gerçek var: bir milli maç Türk Telekom Arena'da oynanıyorsa Fenerbahçeliler, kadıköy'de oynanıyorsa Galatasaraylılar o maça pet itibar etmezler. Dahası o maçta iş kötüye giderse olay oyuncuları yuhlamaya kadar gidiyor. Bir Volkan örneğini yaşadı milli takım. Kötü bir örnek. Bunun muhtelif örneklerine zaman zaman şahit olduk. İnşallah şu sıkıntılı günlerde İstanbul takımlarının seyircileri de bütünleşir ve maçlar İstanbul'da oynanır. Ben maçlarımızın İstanbul'da coşkulu bir seyirci önünde oynanmasını yürekten arzuluyorum” diye konuştu.

Konya'daki milli takım seyircisi ile ilgili düşüncelerini de açıklayan Ali Düşmez, şöyle konuştu:

“Şu bir gerçek ki, milli takımlar tarihinin en güzel, en coşkulu, en candan destekleyen seyircisine şahit olduk Konya'da. Konya bu anlamda elinde bir rekor bulunduruyor ve rekoru da kolay kolay kimse kıramaz. Aslında seyirci değil, tam bir taraftar demek lazım Konyalılara. Ve en önemlisi de yaşadıkları şehir gibi de hoşgörülüler. Hiçbir futbolcuya kaşının üstünde gözün var demediler. Bu inanılmaz bir mutluluktu milli takım oyuncular için. Kırmızı-beyazlı formadan daha büyük bir formanın olmayacağını bütün dünya'ya gösterdiler. Konyalılar sadece milli takıma değil, kendi takımlarına da büyük destek veriyorlar. Konya tam bir futbol şehri olma yolunda dev adımlar atarak, futbolumuzun Avrupa ve dünya'ya açılan penceresi konumuna geliyor. Tamam Antalya sınıfı geçti, ama Konya'nın önüne geçemedi. Bunu de kimse inkar edemez” diyerek yiğidin hakkını yigide verdi TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez.

Recep ÇINAR merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri