Konya iki yıllık Süper Lig hasretine son vermek istiyor

PTT 1. Lig play-off yarı final maçında Bucaspor'u deplasmanda yenerek, finalde Manisaspor'un rakibi olan Torku Konyaspor, şehri de Süper Lig havasına soktu.

Yöneticisi, taraftarları ve sivil toplum kuruluşları ile bütün Konya, takımını iki yıl aradan sonra Süper Lig'de görmek istiyor. Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan,  2012-2013 sezonuna şansızlıklarla başladıklarını, ilk yarıyı bitirmeden teknik direktör değişikliğine gittiklerini söyledi. Uğur Tütüneker'in takımın başına geçmesi ve yapılan birkaç takviyeyle ikinci yarıda iyi bir çıkış yakaladıklarını ifade eden Şan, ikinci yarıda en fazla puan toplayan 3. takım olduklarını aktardı. 

Torku Konyaspor'un sürekli Süper Lig'de olması gereken bir takım olduğuna dikkati çeken Şan, "Geçmiş yıllarda yapılan transfer hatalarından dolayı ekonomik olarak büyük sıkıntılar yaşadık. Yönetim olarak üç yıllık bir plan yaptık. Ekonomik yönden kendi kendini çeviren bir kulüp olmak ve yeniden Süper Lig'de yer almak için... Süper Lig'e çıkarsak; kulüp ve Konya için ekonomik olarak büyük kazanç olacak" diye konuştu.

- Şehir kenetlendi

Şan, şehirde başarı adına bir kenetlenme gördüklerini, İzmir'deki Bucaspor maçında Konya protokolü ve taraftarların kendilerini yalnız bırakmadığını dile getirdi.
Takımı bu noktaya getiren futbolcular ve teknik heyete güvenlerinin tam olduğunu vurgulayan Şan, "Müsabaka çok kolay geçmeyecek, ancak futbolcularımızın son haftalardaki performansları bize güven veriyor. İyi bir taraftar desteğiyle Süper Lig'e çıkmayı düşünüyoruz" dedi.

Şan, Süper Lig'de 10 yılı aşkın mazilerinin olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Biz o dönemlerde sevgi, barış ve kardeşliği ifade eden söylemlerle yöneticilik yaptık. Türk futbolunda da buna ihtiyaç var. Tansiyonu düşürmek lazım. Bu, insanları fanatizme sürüklüyor. Maalesef PTT 1. Lig'de de bunları gördük. Yaptığımız işin spor olduğunu unutmamak lazım. İyi olan, daha organize olan takımlar tabii ki başarılı oluyor. Her şeyden önce Konya'ya yakışır bir şekilde taraftarlarımız takımımızı desteklemeli. Final maçında tek bir sonuç çıkacak. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz ve Süper Lig'de yer alacağız."

- Anadolu Selçukluspor'dan tam destek

Konya'yı Spor Toto 2. Lig'de temsil eden Anadolu Selçukluspor Kulübü de Torku Konyaspor'un Süper Lig'de yer almasına tam destek veriyor. Anadolu Selçukluspor Kulübü Başkanı Mehmet Günbaş, yeşil-beyazlıların Süper Lig'de olmasını canı gönülden istediklerini bildirdi.

Takımla birlikte şehrin de bir üst lige çıkacağına işaret eden Günbaş, "Torku Konyaspor'un Süper Lig'e çıkması demek, Anadolu Selçukluspor'un hedefini PTT 1. Lig olarak belirlemesi demek. Torku Konyaspor çıkarsa; bizim performansımız da artacak. İnşallah Manisaspor karşısında galip gelirler ve onları Süper Lig'de izleriz" ifadelerini kullandı.

- Şehrin ekonomisine katma değer sağlayacak 

Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammet Uğur Kaleli de birçok medeniyete ev sahipliği yapan, siyasi, tarihi, kültürel ve ekonomik zenginliğiyle öne çıkan Konya'nın, bu zenginliğini sporla da taçlandırmak zorunda olduğunu ifade etti.

Sporun sadece futbol takımlarını değil, takımların temsil ettiği bölgeyi de olumlu etkileyebildiğinin altını çizen Kaleli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Selçuklu başkenti Konya'nın da futbolda iyi yerlere gelmesini hep arzuladık. Bu amaçla Konyaspor'un PTT 1. Lig'den tekrar Süper Lig'e çıkması için yapılan çalışmalara destek verdik. Konyaspor'un da kendisine gönül verenlere teşekkürünü Süper Lige çıkarak vereceğine inanıyorum. İki milyonluk bu şehrin takımını Süper Lig'de görmek bizleri çok mutlu edecektir."

-Taraftarlar tek yürek

Torku Konyaspor'un başarısındaki en büyük paylardan biri de tribünleri dolduran ve takımını her platformda destekleyen yeşil-beyazlı taraftarlar.

Konyaspor Taraftarları Derneği Başkanı Ekrem Coşkun, taraftar grupları Nalçacı, Nalçacılar, Green-White ve Şehr-i Müdafaa'nın Torku Konyaspor'un başarısı için tek yürek olduğunu söyledi.

Konya'ya yakışır bir taraftar profiliyle Eskişehir'deki final maçında takımlarını destekleyeceklerini aktaran Coşkun, sözlerine şöyle devam etti:

"Süper Lig heyecanını yaşamak istiyoruz. Torku Konyaspor'un süper Lig'e çıkması şehrimizin imajı açısından önemli. Şehirde gerekli sinerji oluşmuş durumda. Derneğimizin telefonları susmuyor. Herkes, 'otobüsler nereden kalkacak, nasıl gideceğiz?' diye soruyor. Takımımızın finale kalması şehirde beklentileri artırdı. Biz bu duyguyu daha önce yaşadık. Süper Lig için hazırız. Konya, hoşgörüsüyle Süper Lig'i fazlasıyla hak ediyor. Tribündeki şiddet olaylarını Mevlana'nın hoşgörüsüyle aşmaya geliyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri