Konya için kritik öneme sahip tünelin ne zaman açılacağı belli oldu

Konya'da inşa edilen ve şehir için kritik öneme sahip olan tünelin ne zaman açılacağı belli oldu.

Konya'da çok sayıda projenin inşası devam ediyor. Kentte yaşayanların en çok merak ettiği ise tünel projeleri. Söz konusu tünel projelerinden birisiyle ilgili önemli gelişme yaşandı.

Konya Ovası için hayati önem taşıyan, Ova’yı suyla kavuşturmak için planlanan, çiftçinin ise dört gözle haber beklediği Hadimi Tüneli ile ilgili gelişme yaşandı. Hadimi Tüneli’nin ne zaman biteceği belli oldu.

DSİ 4. Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Koray Bilgi, Afşar Bağbaşı Hadimi Tünel İkmali için 2026 yılına kadar sürelerinin olduğunu aktararak, “Ancak erken bitirmemiz gerekir. Konya çiftçisi bu projeyi bekliyor” diye konuştu. Hadimi Tüneli ile ilgili konuşan Çumra Belediye Başkanı Recep Candan ise şunları kaydetti: “Hadimi Tüneli 18 kilometre. 10 kilometresini geçkin kısmında farklı noktalarda çalışmalar yürütülüyor. Tüneller, doğrusal gider. Coğrafya zorlu. Bunlar aşılarak ilerleniyor. Basit işler değil bunlar. Müteahhit firmanın mümkün olduğunca seri çalışmasını istiyoruz. 2025’in sonuna kadar tamamlanmasını istiyoruz. Ova, su bekliyor.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (16)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri