Konya her yönü ile özel bir şehir

Konya'nın her yönü ile özel bir şehir olduğuna vurgu yapan Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, “Selçuklu devletine başkentlik yapmış Konya; tarihi ve kültürel zenginliği kadar, müthiş bir üretim sanayisi potansiyeline de sahip” dedi

Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak, Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar ve Yazı İşleri Müdürü Muhammet Gümüş, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesinin 25/07/2018 tarihli ve 1000 Sayılı Adli Yargı Kararnamesi ile Antalya Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapmaktayken Konya Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ı makamında ziyaret etti. Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yönetim Kurulu Başkanımız Sarıkulak ve ekibine teşekkür etti.

ÜLKEMİZİN HER BİR YANI AYRI GÜZEL

Konya'ya atanmadan önce Antalya ve daha öncesinde de Diyarbakır'da Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüttüğünü hatırlatan Solmaz,“Allah'a hep dua ederdim, bana Türkiye'nin her noktasında görev yapmayı nasip etmesi için” dedi. “Ülkemizin her bir tarafı ayrı güzelliğe sahip” diyen Solmaz, daha sonra şunları kaydetti: “Devletimiz, yurdumuzun en ücra noktasına bile ayrım yapmadan hizmetini ulaştırmaktadır. Yine devletimiz, artık kendi İHA ve SİHA'larını üretir hale gelmiştir. Türkiye, dünya genelinde sözü geçen bir ülke konumuna sahip olmuştur. Ülkemiz, bu anlamda çok güçlü ve dinamik bir yapıya sahiptir. Gücümüzü değerlerimizden ve birlikteliğimizden alıyoruz.”   

KONYA ÇOK ÖZEL BİR ŞEHİR

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz, ayrıca Konya'nın bir huzur şehri olduğunu söyledi. Konya halkının ise cesur ve misafirperverliğine dikkat çeken Solmaz, şehrin tarihsel ve kültürel anlamda büyük değerlere sahip olduğunu da ifade etti. Solmaz, “Anadolu Selçuklu Devletine başkentlik yapmış Konya, geçtiğimiz günlerde her yıl düzenlenen büyük bir organizasyonu, (Şeb-i Arus) törenini geride bıraktı. Gelen misafirlerimiz vardı. Onları da törenlere götürdük. Törenleri izlemekten memnuniyet duydular. Yine Konya lezzetlerini tatmaktan keyif duydular. Antalya'dan Konya'ya atandığımda oradaki dostlarımıza da 'Konya'da her zaman açık bir kapınız var' demiştim. Dostlarımızı Konya'da ağırlamaktan memnuniyet duyarız. Konya, gerçekten her yönü ile özel bir şehir. Tarihi ve kültürü kadar, müthiş bir sanayi potansiyeline de sahip. Konya sanayisinde çok önemli parçalar, yüksek kapasite ile üretilmektedir. Şehirde bir birliktelik var. Bu da Konya'ya kazandırıyor” şeklinde konuştu. Daha sonra günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

EMRE ÖZGÜL 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri