Merhaba Gazetesi, Konyalı olup da başka şehirde yaşayan Konyalı bürokratların ve kıymetli isimlerin Konya sevgisini sayfalarına taşıyor. Kritik görevlerde bulunmuş, İslam dünyası özelinde başarılı çalışmalara imza atmış olan Konyalı Diplomat Musa Kulaklıkaya, Konya'nın İslam dünyası için önemli bir değer olduğunu ifade etti.
KONYA'NIN MÜSTESNA BİR DÜŞÜNCE YAPISI VAR
Kulaklıkaya, "Konya İslam tasavvuf geleneğinin iki farklı kolu olan aşk ve irfan okullarını birleştiren bir inanç ve kültür noktasıdır. Hz. Mevlana İslam şehri olan Konya’nın barış, hoşgörü ve uyum yüzünü en iyi yansıtan değerlerinden biridir. Allah ve Peygamber muhabbetini insan sevgisiyle harmanlayan müstesna düşüncesiyle yüzyıllardır insanlığın esin kaynağıdır" diye konuştu.
KONYA EVRENSEL KÜLTÜRE BÜYÜK KATKI SUNDU
Konya'nın İslam medeniyetinin Selçuklu’dan itibaren önde gelen kültür, bilim ve sanat merkezlerinden biri olduğuna vurgu yapan Kulaklıkaya, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yüzyıllar boyunca barındırdığı bilim merkezleri, kütüphaneler, vakıflar ve yetiştirdiği kişilikler ile evrensel kültüre büyük katkılarda bulunmuş, İslam’ın gerçek yüzünü insanlığa başarıyla aktarmıştır. İslam coğrafyasının dört bir tarafından barındırdığı kültürel çeşitlilik ile tarih boyu İslam’ın toplumsal uyum ve bir arada yaşama tecrübesini günümüze kadar taşımıştır.”
KONYA İSLAM ALEMİNİN GÖZBEBEĞİ
“Konya elbette benim doğduğum şehir” diyen Konyalı Diplomat Musa Kulaklıkaya, son olarak şunları söyledi: “Bağrından kopup geldiğim ana kucağı mesabesindeki diyarım. Konya tüm bunların ötesinde ülkemizin ve İslam dünyasının göz bebeği. Yetiştirdiği, bağrında muhafaza ettiği insan kaynağı, ekonomik ve kültürel potansiyeli, her türlü övgüye layık kentleşme çabaları, kendi kendine yeten kalkınma yeteneği, verdiği mesajlarla Konya ile özdeşleşmiş Mevlana, Hacıveyiszade gibi bir çok değere sahip olması ve sayabileceğimiz özelliği ile Konya İslam aleminin gözbebeği bir kent.”
MUSA KULAKLIKAYA KİMDİR?
Kulaklıkaya, 1965 yılında Konya'nın Kadınhanı ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur. Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Maliye Bölümü'nde yüksek lisansını tamamlamış, Ankara Üniversitesi'nde Kentleşme ve Çevre alanında doktora çalışmasına devam etmektedir. TCDD Genel Müdürlüğü'nde uzman olarak göreve başlamış, ardından İçişleri Bakanlığı'na geçerek Kızılören Kaymakam Vekili, Hayrat ve Murgul Kaymakamı, Batman ve Çankırı Vali Yardımcısı olarak görev yapmış, 2004-2007 yılları arasında TİKA Başkan Yardımcısı, 2007-2011 yılları arasında ise Başkanı olmuş, 2011-2014 yılları arasında Türkiye'nin ilk Moritanya Büyükelçisi olarak görev yürütmüştür. 2015-2019 yıllarında İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi Genel Direktörü olmuştur. 2018 yılında İslam İşbirliği Teşkilatı İdari ve Mali İşler Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirilmiştir.
EMRE ÖZGÜL