‘Konya hakettiğini alamıyor’

Konyada temaslarda bulunan HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Teoman Rıza Güneri, iktidar milletvekillerinin aktif çalışma yürütememesi nedeniyle Konyanın hak ettiği teşviki alamadığını dile getirdi
HAS Parti Genel Başkan Yardımcıları Devlet eski Bakanı Teoman Rıza Güneri, eski Tarım Bakanı Musa Demirci, Hasan Basri Aktan, Konya İl Başkanı Av. Veli Tolu, il ve ilçe yöneticileri ile birlikte Konya’da bazı ziyaretlerde bulundu.
İlk olarak Ziraat Odaları Bölge Başkanlığı, Meram Ziraat Odası Başkanlığı, Damızlık Sığır Üreticileri Birliği’ni ziyaret ederek yetkililer ile uzun süre sohbet eden HAS Parti kurmayları ASKON Konya Şubesinin açılışına katıldı. Ziyaret sırasında sorunlarını dile getiren ve dışarıdan gelen hayvan girişinden şikâyetçi olduğunu ifade eden Meram Ziraat Odası Başkanı Ali Ataiyibiner, “Siyasilerin yapmış oldukları çalışmalardan rahatsız oluyoruz. Bu tür uygulamalar çiftçiye zarar veriyor. Bunun yerine bölgesel teşviklerin verilmesi ve tarımla ilgili projelerin hayata geçirilmesi gerekir” dedi.
HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Devlet Eski Bakanı T.Rıza Güneri de konuşmasında yaşanan sorunları çok iyi bildiklerini söyledi. Güneri, “Konyamız uzun zamandır iktidar partisi tarafından yönetiliyor ama gerekli ve hak ettiği teşviki alamıyor. Bunun da tek sebebi Konya milletvekillerinin aktif çalışma yapmaması. Hükümet ne yazık ki dar gelirli halk yerine zengin kesimi tercih ediyor. Dışarıdan eti getiren zaten zenginler, bu yüzden zengin iyice zengin oluyor. Hükümet 8 yıllık politikalarıyla hayvancılığı bitirdi. Direk desteklemeler üretime yansımadı. Bu yüzden et, süt, hepsi ithal eder hale geldi” dedi.
HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Tarım Bakanı Musa Demirci ise konuşmasında, “Hükümet tarıma gereken desteği vermedi. Çiftçiye maliyet hesapları sorulmadan fiyatlar açıklanıyor. Açıkladıkları fiyatların arkasında da durmuyorlar. Sulama ücretlerini dahi ödeyemeyen çiftçi şu anda icra kuyruğunda. Dünya şeker pancarı ektirebilmek için proje üretilirken Türkiye’de Kota konulmaktadır. Tekel özelleştirildi, tütüne kota koyuldu, dışarıdan tütün alındı. Bu düşünce ile ne ülke idare edilebilir ne çiftçinin ayakta kalması sağlanabilir” diye konuştu.
HAS PARTİ’DEN GAZETEMİZE ZİYARET
Halkın Sesi Partisi (HAS) Genel Başkan Yardımcısı Teoman Rıza Güneri, HAS Parti İl Başkanı Veli Tolu, İl Başkan Yardımcıları Tahir Özer, Süleyman Okka ve İbrahim Uçar gazetemizi ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ziyarette konuşan HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Teoman Rıza Güneri, 1 Kasım’da kurdukları HAS Parti’nin seçimlere girmeye hak kazandığını ve teşkilatlanma çalışmalarını büyük ölçüde tamamladıklarını söyledi. Türkiye’nin en hızlı kurulan ve en hızlı teşkilatlanan partisi olduklarını ifade eden Teoman Rıza Güneri, “Türkiye’de en geniş ve en farklı kesimlere hitap eden bir partisiyiz. En fazla kurucu üyeye sahip olan bir partiyiz. Bizim kulvarımız ne AK Parti ne de başka bir parti. Biz toplumu kucaklayan bir partiyiz. AK Parti ise toplumu kamplaştıran bir parti. Karşıtlıktan ve kamplaşmadan bir siyaset üretiyor. Biz ise toplumun her kesimini kucaklıyoruz” dedi.
TOPLUMUN HER KESİMİNİ KUCAKLAYAN PARTİYİZ
8 yıllık AK Parti iktidarı boyunca Türkiye’de zengin ve fakir ayrımının arttığına dikkat çeken Güneri, “Gelir dağılımındaki adaletsizlik her geçen gün artıyor. 8 yıl önce Türkiye’de 3 tane milyarder vardı şimdi bu rakam 26’ya çıktı. Bu hükümet döneminde toplumun büyük bir kesimi fakirleşti. Korkutulan toplum kesimi her geçen gün fakirleşti. İnsanlarımızın hakkı yendi. Vatandaşlarımızın hak ettiği ekonomik düzeni kurmak zorundayız” diye konuştu. Hükümetin tarım ve hayvancılık politikasını da eleştiren Güneri, Türkiye’nin ilk defa AK Parti hükümeti döneminde dışarından kurbanlık ve canlı hayvan ithalatı yaptığını vurguladı.
Toplumun HAS Parti’ye büyük bir ilgi gösterdiğinin altını çizen Güneri, “Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş’un söylemleri toplumun her kesiminden büyük ilgi görüyor. Gittiğimiz yerlerde bizi büyük bir ilgiyle karşılıyorlar. Esnafımızı, yerel basını ve vatandaşları ziyaret ediyoruz. Genel Başkanımız haftada 3 ili ziyaret ediyor. Genel başkan yardımcıları ise haftada 20-30 ili ziyaret ederek, çalışmaları sürdürüyor. 71 il teşkilatının kuruluşu ile ilgili çalışmalar hazır. İlçe teşkilatlarımızda da çalışmalar tamamlandı.  Teşkilatlarımızda da seçimler için büyük hazırlıklar sürüyor” ifadelerini kullandı. HAS Parti’nin seçimlerde barajı geçeceğini kaydeden Güneri, 2011 seçimlerinde Meclis’e gireceklerini ve bir dahaki dönemde ise iktidar olacaklarını ifade etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri