Konya hak ettiği hizmeti alamadı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, CHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Çakır ve CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Karpuz gazetemizi ziyaret etti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, CHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Çakır ve CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Karpuz gazetemizi ziyaret ederek, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Çetin Oranlı ile bir süre sohbet etti. Önceki gün yaptıkları mitingi değerlendiren Atilla Kart, “CHP mitingine olan ilgi bizleri sevindirdi. Konya’ya daha çok önem veriyoruz. CHP için Konya’da yeni bir dönem başlamıştır. Önümüzdeki seçimde Konya’da oyumuzu katlamak istiyoruz. 92 bin olan oyumuzu 192 bin yapacağımızı iddia ediyoruz” dedi. Konya’nın AKP verdiği desteğin karşılığını alamadığını aktaran Kart, “Konya’ya kamunun yaptığı bir yatırım yok. 2 bin, 3 bin kişinin çalıştığı bir iş yeri veya kamu kurumu bulunmuyor. Konya hak ettiği desteği alamamıştır. Köylerin Altyapısını Destelenmesi Projesi (KÖYDES) yatırımlarında Konya 2010 yılında 47. sırada bulunuyor. Ancak şehrimiz Türkiye’nin alan olarak en büyük yüzölçümüne sahip olan il. En fazla köy Konya’da bulunuyor ama aldığımız yatırımlara baktığımızda çok gerideyiz. Şehrimiz birçok alanda ve hizmette mahrum bırakıldı. Sormak istiyorum Atatürk Stadyumu ne oldu hani yeni stad yapılacaktı. Numune Hastanesi yenilenecekti neden yapılmadı. Biz bunları öğrenmek istiyoruz. AKP milletvekilleri vatandaşa verdikleri sözü tutmamıştır” diye konuştu. Şehir merkezindeki yeşillik alanlara kulelerin dikilmek istendiğini de belirten Atilla Kart, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanların nefes alacakları yer kalmıyor. Şehitler Camii bölgesine yapılan yer aslında yeşillik alandı. Hilton Otel’in yapıldığı yer, insanlardan zorla alınan yerdir. Vatandaşların emekleri, kazançları satılıyor. Yine belirtiyoruz Konya hiçbir şekilde hak ettiği alması gereken hizmetleri alamamıştır. Ayrıca önceki gün yaptığımız mitingde hiçbir sorun yaşanmamasını sağlayan emniyet güçlerimize çok teşekkür ediyoruz.”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Çetin Oranlı ise, etkili muhalefetin demokrasideki önemine dikkat çekerek, Konya’nın daha kaliteli hizmet alması için siyasetçileri desteklediklerini dile getirdi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri