‘Konya Hair Fest’ büyük ilgi gördü

‘Konya Hair Fest’ heyecanı sona erdi. 2 gün süren festival kapsamında alanında uzman kişiler ücretsiz eğitimler verdi. Eğitimlerin yanı sıra; kuaför ve berberler arasında yarışmalar düzenlenerek, hediyeleri takdim edildi.

"Konya Hair Fest" programında Ispartalı saç eğitmeni Osman Balcı ve Türkiye'nin akademik olarak en iyi kesim eğitmeni Arca Acar tarafından kadın ve erkek kuaförlerine ücretsiz eğitimler verildi.

MESLEĞİ DAHA İLERİYE GÖTÜRMEK İÇİN

Konuşmalarına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Konya Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veli Baranok, eğitimlerin önemine vurgu yaptı. Veli Baranok, şunları kaydetti: “Bizim için bu salonlarda öncelikle eğitim çok önemliydi. Festival pazartesi günüde devam ediyor. Eğitimleri pazar günü gençlerimizle ve tüm arkadaşlarımızın katılımı kolay olması için tercih ettik. Mesleğimizi daha ileriye götürebilmek için yaptığımız projede eğitim çok önemli.”

Festivale ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Karabacak, kuaförlerin toplumsal yapıya olumlu katkı sağladığını kaydetti. Kuaförlerin sadece bakım yapmadıklarını dile getiren Başkan Karabacak, “Berberler ve kuaförler sadece bakım yapmakla kalmaz, aynı zamanda bir insanın kendisini iyi hissetmesine yardımcı oldular. Sosyal bağlar kurmanın ve insanlar arasında iletişimi teşvik etmenin de hep ayrı bir yoludur. Ayrıca müşteriyle kuaförler arasında samimi sohbetler insanların günlük yaşamdan mutlu olmasını sağlar. Sizlere kişisel bakımın ve özgüveninin temel taşını oluşturmakla birlikte; insanların daha iyi hissetmesini ve iyi görünmesine yardımcı olur” diye konuştu.

Daha sonra Erkek Saç Kesim Uzmanı ve Eğitmen Osman Balcı ile Eğitmen Arca Acar, sektörle ile ilgili bilgiler verdi. Konya Berberler ve Kuaförler Odası tarafından düzenlenen "Konya Hair Fest" programı, yarışmalar, ödüller ve sertifika takdimiyle sona erdi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri