Konya güreşe doydu

Konyalı güreşçi Serkan Aydemir Türkiye şampiyonu oldu. Konya güreş takımı 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak, şampiyonaya iştirak eden 38 takım içerisinde 35 puanla Türkiye üçüncüsü oldu

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığının 2009 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Yıldız Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası 38 ilden 450  sporcunun rekor katılımı ile Selçuklu Belediyesi Uluslar arası Spor ve Kongre Salonunda gerçekleştirildi. Birbirinden çekişmeli güreşlere sahne olan müsabakalarda Konya güreş takımından 84.da Serkan Aydemir (Konya Şekerspor) bütün rakiplerini yenerek Türkiye Şampiyonluğunu kazandı. Ayrıca yine aynı kulüpten  76.Kg. Barik Alver Türkiye ikinciliğini elde ederken, Gençlik spor kulübünden 63.Kg. Mehmet Boztaş ve 54 Kg. Ersin Kılınçaslan Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya kazandılar. Klasmanda ise Konya Güreş Takımı 35 puanla Türkiye üçüncülüğünü elde ederek, son yıllardaki başarılarına bir yenisini eklemiş oldu.

Türkiye Güreş Federasyonu, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Güreş İl Temsilciliği koordinasyonunda ve Selçuklu Belediyesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda yapılan ve üç gün devam eden güreş şampiyonasında, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Güreş Federasyonu Başkan Vekili Dünya Güreş Şampiyonu Ercan Yıldız ile birlikte protokolde yerlerini alan federasyon yönetim kurulu üyeleri güreşleri ilgi ile izlediler.
Güreş Federasyonunda iki ay önce yapılan seçimlerde Yönetim kuruluna  ikinci kez girmeyi başaran Selçuklu Belediyesi Meclis Üyesi Abdullah Şanlı’nın ev sahipliği yaptığı organizasyonda, Güreş Federasyonu yönetimi ilk kez en geniş kapsamlı toplantısını yine Konya’da gerçekleştirdi. toplantıda 2012 olimpiyatlarını ana hedef olarak belirleyen federasyon yönetimine bağlı olarak görev yapacak alt kurullarda belirlenirken, geçen hafta sonu Litvanya’nın Başkenti Vinlius’ta yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası ile ilgili olarak sunulan raporlar üzerinde değerlendirmeler yapılıp,  güreşte gelinen son noktada bu toplantıda analiz edildi. 
Konya Güreş İl Temsilcisi Mustafa Sarı organizasyon bakımından oldukça başarılı geçen güreş şampiyonası ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada, Konyalı güreşçilerin elde ettiği dört madalya ile gelen başarının, ciddi ve sistemli bir çalışmanın eseri olduğunu, emeği geçen antrenör, sporcular ile birlikte, onların bağlı oldukları güreş takımı bulunan spor kulüplerini tebrik ettiğini ifade ederek, güreş şampiyonasında sağlık ve emniyet tedbirleri başta olmak üzere, her türlü tedbirin alınarak aksaklığa meydan verilmediğini ve müsabakalar esnasında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmamasının da organizasyonun kalitesinin ortaya koyulması açısından memnuniyet verici olduğunu vurguladı. İl Temsilcisi Sarı sözlerinin devamında “Bu büyük güreş organizasyonuna en üst sevide destek veren Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay başta olmak üzere, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, Selçuklu Belediye Meclisi Üyesi ve Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Şanlı’ya, Türk Güreşi adına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri