Konya Gümüşhaneliler Derneği’nden toplantı

Konya Gümüşhaneliler Derneği üyeleri Talha Gençlik Merkezinde bir araya gelerek yapılacak çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundular.

Toplantıya sağlık sektöründe görev yapan hekimler, mühendisler, adli personeller, inşaat firma sahipleri ile dernek üyeleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Farabi Hastanesi Müdür Yardımcısı ve Derneğin Başkanı İsmail Demirel, 13 Mayıs 2022 tarihinde Konya’daki Gümüşhane Sevdalıları gurubunu kurduklarını söyledi. Konya ile Gümüşhane arasında gönül birliğini kurmak için çaba göstereceklerini ifade eden Başkan Demirel, “Kıymetli hemşerilerim ve sevgili misafirlerimiz yurdumuzun her köşesi değerlidir, her yörenin tarihi inanışı kültür yaşam felsefesi vardır. Bu değerlerin yıllardır süregelen varlıkların devamını sürdürebilecek olan bu yerlerin mensuplarıdır. Bizde bu bilinçle faaliyetlerimizi yapmaya başlıyoruz, çok çalışacağız her bölge insanın yöresel kültürel değerlere sahip çıkması toplumsal anlamda ülkemizin değerlerine sahip çıkması demektir. Bu sorumluğu yöre halkı olarak her zaman taşımalıyız. Bir toplumu kültürel ve manevi değerlerini korumadığı sürece ekonomik olarak ne kadar güçlü olursa olsun sosyal acizlikler içerisinde kalmış bir toplumdur” dedi.

Doydukları yere karşı vefa borçlarını olduğunu dile getiren Demirel, “Dernekler hiçbir zaman kahvehane değildir. Bizlerin eğitim kültürel sosyal yardımlaşma ve dayanışma konusunda ortaya koyacağımız her proje için vereceğiniz her türlü destekten dolayı yönetim kurulu üyelerine ve kıymetli vakitlerini ayran hemşerilerime teşekkür ediyorum” diye konuştku.

Deneğin Yönetim Kurulu, Farabi Hastanesi İdari İşler Müdürü ve Dernek Başkanı İsmail Demirel, Mepaş Operasyon Direktörü Fatih Yetimoğlu, İstikbal Bellona Mondi Konya Bölge Saha Sorumlusu Ayla Kartal, Necmettin Erbakan Üniversitesi Pediatri Doktoru Abdullah Akkuş, Selçuklu Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Onur Keleş, Avukat Ebrar Akkuş, İç Mimar Filiz Özcan, Emlak-İnşaat uzmanı Muhittin Şişman ve Emlak-İnşaat uzmanı Ekrem Aydın’dan oluştu.

M. ALİ NURULLAHOĞULLARI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri