Konya GSİMden örnek proje

Konya Gençlik Spor İl Müdürlüğü İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak Spor Engel Tanımaz adlı örnek bir projeyi hayata geçirdi

100 engelli çocuğun spora kazandırılmasını amaçlayan projenin mali destekçisi ise Mevlana Kalkınma Ajansı. “ Spor Engel Tanımaz” projesinin tanıtım toplantısı dün Bera Otel’de yapıldı. Toplantıya Konya Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Tamer Songur, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman,  GSİM Personeli, antrenörler, engelli sporcular ve aileleri ile birlikte davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan Konya Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz proje ile ilgili olarak bilgi verdi Şaşmaz, “Spor Engel Tanımaz”  presindeki hedefimiz Engellilere spor yapma alışkanlığı kazandırmak, toplumla sosyalleşmesini sağlamak, zararlı alışkanlıklardan korumak, kendilerine olan güvenlerini arttırmak ve sosyal gelişime katkıda bulunmaktır. Proje ile seçilen 100 engelli çocuğumuza beş branşta spor yapma imkanı sunulacak. Bu projede bizlere en büyük katkıyı Mevlana Kalkınma Ajansı sağlamıştır. Kendilerine teşekkür ediyorum. Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından 54 bin 460 TL, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 20 bin TL yapılan katkı yapılan projenin toplam bütçesi 74 bin 460 TL’dir. Proje ile birlikte yetişecek sporcular inanıyorum ki ulusal ve uluslar arası başarılara imza atacaktır. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.  Tayyar Şaşmaz projeye dahil olan sporculara, toplantıya katılan Gençler Avrupa Halter Şampiyonu Yasemin Ceylan’ı örnek gösterdi.  Başarılı engelli sporcu Yasemin Ceylan ise tüm engellileri Atatürk Stadyumuna beklediklerini ifade etti.

100 SPORCUYA 5 BRANŞTA HİZMET VERİLECEK

Konya Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Tamer Songur ise projenin kapsamı ve amacı hakkında bilgi verdi Songur, “Proje kapsamında Konya il merkezinde bulunan zihinsel, bedensel, işitme ve görme engelli 100 çocuğumuza, 5 ay boyunca, 11 antrenör ile atletizm, badminton, bilek güreşi, halter ve yüzmeden oluşan 5 branşta spor yaptırarak topluma kazandırmak, sosyal gelişimlerine yardımcı olmak, zararlı alışkanlıklardan korumak, hayata daha sıkı bağlanmalarını, kendilerine güvenmelerini sağlamak, ve sporla tanıştırmaktır. Engelli çocuklarımızın spor yapamamasındaki engellerin sebebi bedensel engelleri değildir. Yeter ki biz yöneticiler engelli çocuklarımıza yeteri kadar eğilebilelim, zamanında yönlendirebilelim, uygun biçimde eğitebilelim bu sürecin sonucunda sporun hiçbir şekilde engel tanımadığı görülecektir.

Çünkü spor engel tanımaz. Bu proje, engelin adı ne olursa olsun engelin aşılabileceğini ve topluma sporu bir yaşam tarzı haline getirmiş gençler yetiştirebileceğinin bir göstergesi olacaktır. Engelli çocuklarımıza tüm spor malzemeleri proje kapsamında alınacak, çocuklarımız servislerle evlerinden alınıp, çalışmalardan sonra tekrar evlerine bırakılacaktır. Çalışmalar, Kurumumuza ait Spor Salonlarında, Kapalı Yüzme Havuzunda, Bilek Güreşi–Halter çalışma salonlarında ve Atletizm pistinde haftanın 2 günü 2’şer saat antrenman yaptırılarak. 01 Haziran 2011 tarihinde başlayacak,01Kasım 2011tarihinde sona erecektir. Proje tamamlandıktan sonra yetenekli olan engelli çocuklarımız lisanslandırılacak ve ilimizde bulunan engelli spor kulüplerinin alt yapılarına yerleştirilecektir. Bu kulüplerin bünyesinde spor yapmaya devam edeceklerdir. Diğer engelli çocuklar ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediyelere ait spor tesislerinden yararlanarak sporu bir yaşam tarzı haline getireceklerdir.

Projemizde bizlerden desteklerini esirgemeyen, Konya Valiliğimize, Mevlana Kalkınma Ajansına, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve sporcu velilerine teşekkür ederim” diye konuştu. Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman ise böyle örnek bir projeye destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Akman, “Mevlana Kalkınma Ajansı olarak böyle bir projeye destek olmaktan mutlu ve gururluyuz. Bu tarz projelerin artması için sadece bizim ve resim kuruluşların destekleri yeterli olmaz. Özel kurum ve kuruluşların da bu tarz projelere destek olması gerekir diye düşünüyorum” dedi. Toplantının ardından sporculara malzeme dağıtımı yapıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri