Konya gıda üssü olacak

Konya İl Genel Meclisi, Konya tarımı ve Borsanın faaliyetleri hakkında bilgi aldı

Konya İl Genel Meclisi, Haziran ayı toplantılarında Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı M. Uğur Kaleli’den Konya tarımı ve Borsa’nın faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Çalışmalarını esprili bir dille anlatan Kaleli, sorunların çözümünde birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaptı. Konya İl Genel Meclisi, Haziran ayı toplantılarının 2. birleşiminde Konya tarımını KTB Başkanı Kaleli’nin yorumuyla dinledi. Meclis’in davetlisi olarak toplantıya katılan Kaleli, tarımdan ulaşıma, lojistik köyden organize sanayi bölgelerine, arazi toplulaştırmadan geleceğin Konya’sına kadar pek çok konuda üyeleri bilgilendirdi. İl Genel Meclisi’nin faaliyet gösterdiği eski Karatay Lisesi’ndeki anılarıyla konuşmasına başlayan Kaleli, esprili anlatımıyla üyeleri gülümsetti.

HAVA ULAŞIMINDA SEFERLER ARTACAK

Konya Ticaret Borsası olarak Konya’nın geleceği için Ticaret Odası ve Sanayi Odası ile ortak hareket ettiklerini vurgulayan Kaleli, Sanayi ve Ticaret odalarının başkanlarının İstanbul’a giderek THY Genel Müdürü ile görüşme yaptığını, sefer sayısının artması ve bilet fiyatlarının düşürülmesi için talepte bulunacaklarını kaydetti. Başkanların ayrıca Konya’ya sefer düzenlenmesi için Sun Express yetkilileriyle de görüşme yapacaklarını dile getiren Kaleli, “Sorunların çözümünün birlikte olacağına inanıyoruz. Bu nedenle üç oda başkanı olarak Konya’nın sorunları için ortak hareket ediyoruz” dedi.

“Artık büyük balık küçük balığı değil, hızlı balık yavaş balığı yutuyor” diyen Kaleli, hükümetin hayata geçirdiği Hızlı Tren Projesi’nin Konya’ya önemli katkılar sağladığını, hızlı tren hattının Ege ve Akdeniz’e de inmesi gerektiğini bildirdi. Lojistik Köy, Konya-Karaman-Mersin hattı Lojistik Koridoru, arazi toplulaştırma, sulama sistemlerinin rehabilitasyonu, stadyum, modern hayvan pazarı, tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgeleri, tarımsal alan ofisleri hakkında da bilgi veren Kaleli, Konya’nın ortak akılla yapılacak çalışmalarla her alanda gelişeceğini sözlerine ekledi.

BİRLİKTELİĞE DESTEĞİZ

Sorunların çözüm önerilerini ve hedefleri ortaya koyarak yaptığı sunumdan dolayı KTB Başkanı Kaleli’ye teşekkür eden İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi de Konya’nın hak ettiği tarım şehri olması için ortak akıl ve işbirliğinin önemli olduğunun altını çizdi. İl Genel Meclisi olarak Konya yararına yapılacak her türlü işbirliğine hazır olduklarına dikkat çeken Selvi, “Konya Ticaret Borsamızda görev yapan Meclis üyesi arkadaşlarımız var. Borsamızın başarılı hizmetleri konusunda arkadaşlarımızın da tuzu bulunuyor. Onlara da teşekkür ediyoruz. KTB bütün çalışanlarıyla gerçekten çok önemli faaliyetlere imza atıyor. Başkanımız konuşmasında önemli bir söz söyledi; Konya gıda üssü olacak. Gerek tarım, gerek sulama konularında Borsamız ile ortak yapacağımız çok önemli işler var” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri