"Konya gençliği de değişim istiyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Genel Başkanı Av. Gençosman Killik ve CHP Konya İl Başkanı Av. Barış Bektaş, Dedeman Otel'de basınla bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Genel Başkanı Av. Gençosman Killik ve CHP Konya İl Başkanı Av. Barış Bektaş, ülke ve Konya gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. CHP Konya İl Başkanı Av. Barış Bektaş, 6 partinin bir araya gelerek güçlendirilmiş parlamenter sistemi üzerinde mutabakata varmasının ülkenin geleceği açısından çok kıymetli olduğunu ifade etti. İktidar medyasının meseleyi farklı yere çekmesinin doğru olmadığını dile getiren Bektaş, “Önce oturma düzeninde art niyet aradılar. Bu birlikteliğe laf söylemeye kalkıştılar. Bu birliktelik, çok kıymetli. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ülkeyi gerçekten ileriye değil, geriye götürdü. Bu yanlış gidişata son vermek adına 6 parti bir araya geldi. Bugün Türkiye, tek adam rejimiyle yönetiliyor. Ekonomik olarak kötü bir gidişatla karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

VATANDAŞ ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Av. Gençosman Killik ise şunları ifade etti: “Konyalıyım. Konya'dan bir genel başkan çıkması hem Konya özelinde hem de CHP özelinde çok kıymetli bir gelişme. Türkiye'nin 81 ilini gezsek de, zamanımızın büyük bir çoğunluğu Ankara'da geçse de, şehrimizdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Konya, 20 yıl boyunca AK Parti'ye ciddi şekilde destek vermiş bir şehir. Ancak Konya, AK Parti iktidarı tarafından hak ettiği değeri göremeyen bir şehir. Önceden insanların partimize yönelik bazı önyargıları olabiliyordu. Bugün insanlar kendi dertlerini anlatmak adına partimize geliyor. Birçok şehirde olduğu gibi Konya'da da yakın zamanda bir fikir duvarı çalışması yaptık. İnsanlar, o duvarlara fikirlerini yazdı. Kimi insanlar da yüksek gelen faturalarını duvara astı. Bugün insanlar, iktidardan umudunu kesmiş durumda. Sorunların farkındayız ve bu sorunları çözebilecek potansiyelimiz de var. İnsanlar da Millet İttifakının ülkeyi yönetmeye talip olduğunu, bu uğurda heyecan taşıdığını biliyor. Vatandaşımız artık bir değişim istiyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Konya'da da ciddi bir değişim talebi var vatandaşımız tarafından. Önümüzdeki günlerde 35-40 kişilik bir CHP heyeti Konya çıkarması yapacak. Esnafın, vatandaşın, çiftçinin, gençlerin sorunları dinlenecek ve vatandaşın istek, talep ve şikayetleri raporlaştırılarak, genel başkanımıza sunulacak. Mayıs ayının içinde CHP Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Bey de Konya'ya gelecek ve vatandaşla iç içe olacak. Biz, gençlerimizin de sorunlarını biliyoruz. Hükümet faize karşı olduğunu söylüyor ancak mezun olanlardan KYK borcunu faizle alıyor. Sizce burada bir tezatlık yok mu? CHP iktidara gelince biz KYK borçlarının faizlerini sileceğiz. Gençlerimize ülkelerini veya yaşadıkları şehirleri değiştirmeyecekleri bir ortamı sunacağız. Cep telefonunun zenginlik göstergesi olarak görüldüğü anlayışı yıkacağız. Gençlerimizin kendisini daha iyi ifade edebildiği, daha huzurla yaşayabileceği bir Konya ve Türkiye inşa edeceğiz. Bugün gençlerimiz dünyayı çok iyi okuyor. Teknolojiyi yakından takip ediyor. Konya'da 100 binden fazla, Türkiye genelinde de 6.3 milyondan fazla genç ilk kez bu seçimlerde oy kullanacak. Bu gençlerin büyük kısmının gönlünden geçen öncelikli partinin CHP olduğunu biliyoruz. Kararsız gençlik oranı da fazla. Kararsız gençlerin oyunu almak adına da gece gündüz çalışacağız.”

BEDRETTİN YALÇIN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri